loading
close
SON DAKİKALAR

Sayın savcılar neredesiniz?

Şahin Mengü
Tarih: 19.09.2015

Şahin Mengü; Etnik Milliyetçilik yaparak Türkiye Cumhuriyeti toprakları üstünde ayrı bir devlet kurmayı kendisine amaç edinmiş bir örgüt ve onun liderini topluma sempatik göstermeye kimsenin hakkı yoktur.

Türk Ceza Kanunun 220. maddesinin 8. fıkrası "Örgütün veya amacının propagandasını yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında arttırılır" demektedir.

Hani sizler düzmece gazete haberlerini ihbar sayıyorsunuz ya, benim aşağıda sunacaklarım, düzmece falan değil aynı ile vakii.

19 Ekim 2009 tarihinde bir grup PKK'lı Habur Sınır kapısından Türkiye'ye geliyorlar ve "Buraya (yani Türkiye'ye) PKK lideri Abdullah Öcalan'ın emriyle geliyoruz. Öcalan'ın adına geliyoruz, Liderimiz Öcalan" diyorlar.
Bundan bir gün sonra, yani 20 Ekim 2009 da, o tarihte Başbakan olan Tayyip Erdoğan çıkıp, " Dün Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye'de bir şeyler oluyor, iyi güzel şeyler oluyor, umut verici gelişmeler oluyor" diyor.

Önceki dönem Milletvekili ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç terör örgütünün kırk bin kişinin ölümünden sorumlu elebaşı ve örgütünü övmek için Amerika Birleşik Devletlerinde katıldığı bir toplantıda "Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkarttık" buyurmuş.

Bir başka AKP üst yöneticisi Yalçın Akdoğan, "Öcalan'ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var" diyerek aslında kendi düşünce kapasitesini ortaya koyan bir açıklamada bulunuyor.

Bir başka AKP'li büyük deha Prof. Dr Yasin Aktay ise "Abdullah Öcalan dünyanın geleceğini çok iyi okuyor" kehanetinde bulunmuş.

Bir diğer AKP'li kifayetsiz muhteris Beşir Atalay ise " Öcalan'ın mesajları bizimde düşüncemiz" diyerek düşünce kapasitesini ortaya koyarken, terör örgütünün propagandasını yaptığını fark edememiştir.

Asıl çağın yalakası "Jöleli" namıyla maruf Yiğit Bulut "Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor" vecizesini yumurtlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılıp yok olması, ya da en azından Sevr'in yaşama geçirilmesi ham hayaliyle yaşayan bir başka düşünce adamı(!) Ethem Mahçupyan ise "Öcalan'ın çok geniş bir prestij alanı var. Nadir insanlardan birisi" cümlesini sarf ediyor.

Avukat meslektaşım Av. Cihan Kavlak "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma Suçu" isimli eserinin 398. sayfasında yer alan "....kişilerde örgüte sempati duyulmasını sağlayacak hareketler gerçekleştirilmesi, örgütün faaliyetlerine yakın hissedilmesini sağlayacak duyguların yaratılması, örgüte karşı duyulan husumetin ortadan kaldırılması neticesini doğuran fiillerin yapılması, örgütün amaçlarını meşru olarak gösterilmesi gibi faaliyetler anlaşılmalıdır" şeklindeki açıklamasıyla, AKP li yetkililerin belirttiğimiz düşünce ve eylemleri atıf yaptığımız bu anlatımlarla birebir uyuşmaktadır.

Bu söylemler, Türk Milleti içinden yeni bir millet çıkartarak ayrıştırmayı sağlamaya çalışan terör örgütü ve onun elebaşını bu topluma sempatik gösterme çabasıdır.

Başı sonu belli olmayan gazetelerde bilerek ve isteyerek çarpıtılmış haber ve yazılardan hareketle soruşturma başlatan Sayın Savcı, önce Türkiye Cumhuriyetinin savcısı olduğunu, bu ülkenin Anayasasını korumakla görevli olduğunu hatırlamalıdır.

Etnik Milliyetçilik yaparak Türkiye Cumhuriyeti toprakları üstünde ayrı bir devlet kurmayı kendisine amaç edinmiş bir örgüt ve onun liderini topluma sempatik göstermeye kimsenin hakkı yoktur.

Bu suçtur.

Nitekim daha önce yukarıda belirttiklerimiz ve buraya alamadığımız birçok açıklamalar örgütün amaçlarının meşru olduğu yolunda toplumda bir algı yaratacaktır.

Bu açıklamalar ve bütün bunların yanında Devletin eli silahlı terör örgütüyle görüşmesi örgütü toplum indinde meşrulaştıracaktır.

Elinde silah olanla, terör örgütüyle hiçbir hükümet müzakere etmez. İngiltere etmemiştir. İRA silahı bıraktığını resmen ilan edip uluslararası mercilere silahlarını teslim edinceye kadar muhatap alınmamıştır. İspanya da etmemiştir.

İşte AKP iktidarı, eli silahlı terör örgütüyle görüşerek onu muhatap alarak ve mensupları eliyle terör örgütüne güzellemeler yaparak suç işlemişlerdir.

Cumhuriyetin savcıları hadi artık hareketi geçin.Terör örgütünü öven onu meşrulaştıranları kulağından tutup yargının önüne çıkartın.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları