loading
close
SON DAKİKALAR

Tarih Karşısında Sorumluluk

Şahin Mengü
Tarih: 26.06.2014

Şahin Mengü; Ülkede ve bölgede yaşanan olaylar da dikkate alındığında, bu aday ile seçime gidilmesi tarihi bir hata olacaktır.

Geçmiş dönemlerde CHP’den Milletvekilliği, Bakanlık yapmış siyaset adamları bir araya gelerek “Cumhuriyetin Çankaya’sı için….” diye bir bildiri kaleme aldık, kimi bu bildiriyi “yumuşak!” buldukları için, kimisi, bence kendi içlerinde daha tutarlı olarak, önümüzdeki seçim de milletvekilliği adaylığı için baş vurmayı düşündüklerini söyleyerek imza koymadılar.

Bu davranışları içimize sildiremesek bile, herkes aynı düşünceyi paylaşmak zorunda değil diye düşünerek kabullendik.

Bildiri basında bütün engellemelere rağmen bize göre ciddi yer buldu.

İşte o bildiri:

“Cumhuriyetin Çankaya’sı için….

Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine duyarlı bir aday değildir. Çatı aday olarak önerilen bu isim kamuoyuna açıklandığı andan itibaren laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş toplum kesimlerinde hayal kırıklığı yaratmış, bu durum giderek büyük bir tepkiye dönüşmüştür. Başarılı olamayacağı açıktır.

Ülkede ve bölgede yaşanan olaylar da dikkate alındığında, bu aday ile seçime gidilmesi tarihi bir hata olacaktır. Henüz adaylığı kesinleşmemiştir. Vakit varken hatadan dönülmeli, Cumhuriyetten, Laiklikten, Atatürk Devrimlerinden, Demokrasiden yana; Hukuk Devleti ilkelerine, milli ve manevi değerlere bağlı, ülkemizin çıkarlarını kararlılıkla savunacak bir Cumhurbaşkanı adayı belirlenmelidir. AKSİ TAKDİRDE ORTAK ADAY OLARAK ÖNERENLER, ÖNERİNİN ALTINA İMZA ATANLAR TARİH KARŞISINDA SORUMLU OLACAKLARDIR.
Tarihe ve geleceğimize karşı sorumluluk duygusu ile kamuoyuna saygı ile duyururuz.
1-Kemal Anadol –İzmir 2-Mehmet Boztaş-3-Onur Öymen- Bursa 4-Ergün Aydoğan-Balıkesir 5-Mustafa Kemal Palaoğlu-Sıvas 6-Algan Hacaloğlu-İstanbul 7-Şahin Mengü-Manisa 8-Vedat Yücesan-Eskişehir 9-Cevdet Selvi-Kocaeli 10-Salih Gün-Kocaeli 11-İsmail Özay- Çanakkale 12-Ufuk Özkan-Manisa 13- İsa Ayhan Aydın 14-Abdürrezak Erten- İzmir 15-Kasım Parlar-Çorum-16-Orhan Eraslan-Niğde 17-Orhan Akbulut-Sıvas 18-Tuncay Ercenk-Antalya 19-Engin Ünsal-İstanbul 20-Hakkı Akalın- İzmir, 21-Tayfun İçli-Eskişehir 22-Prof. Dr Necla Arat-İstanbul, 23-Mehmet Neşşar-Denizli 24-Rahmi Güler-Ordu 25-Suat Binici- Samsun 26- Hulusi Güvel-Adana 27-Gökhan Durgun-Hatay 28-Fuat Çay – Hatay 29- Zekeriya Akıncı-30-Önay Alpago-Eski Bakan 31-Ali Rıza Bodur-İzmir 32-Salih Gün-Çanakkale 33-Bülent Baratalı-İzmir 34-Esfender Korkmaz- İstanbul 35-Enis Tütüncü- Tekirdağ 36-Hikmet Erenkaya-Kocaeli 37-Tacidar Seyhan-Adana 38-Mesut Değer-Diyarbakır 39-Şerif Ertuğrul-Muş 40-Mehmet Sevigen-İstanbul 41-Mahmut Yıldız-Şanlı Urfa 42-Adülaziz Yazar-Hatay -43 Canan Arıtman-İzmir 44-Suat Çağlayan-İzmir”

Bu imzacılar için asıl olan, son kez, imza atacak Sayın Milletvekillerini iyi niyetle uyarma çabasıdır.

Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi tabanını siyasi İslam’ın tonları arasında bir tercih yapmaya mecbur etme hakkına sahip değildir.

Ben bir tek şahsın, o şahıs ki Atatürk’ü ve onun en yakın arkadaşlarını “CHP 1930’ların CHP’si değildir diye suçlayan kişidir.”-tercihini, dayattığı siyasal İslamcı bir adayı, kabullenmek zorunda değilim.

Ülkenin ve özellikle CHP’nin bütünleşmeye en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde, CHP’yi parçalamaya yönelik, bilerek ve isteyerek yapılmış bir hamleye destek vermeyi kabullenemiyorum.

Bir fiile sessiz kalarak da destek verilir, eylemsizlikte bir eylemdir, sessiz kalmak kimseyi tarih önündeki sorumluluktan geri koymaz.

Birbirinden farklı nedenlerle gelişmeleri sessice seyredenlerin de tarih karşısında sorumlulukları, en az bildiriyi imzalayanlar kadardır.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları