loading
close
SON DAKİKALAR

Tarihinden koparılan CHP

Şahin Mengü
Tarih: 14.01.2013

Şahin Mengü, ''Görülüyor ve anlaşılıyor ki; bugünkü CHP yönetimi bu partiyi iktidara hazırlama kabiliyetine sahip değil''...

12 Ocak, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde çok önemli bir gündür.

12 Ocak 1959 yılında yapılan olağan Kurultay’ında yayınlanan “İlk Hedefler Bildirgesi” CHP’nin devrimci sol damarının şahlanmasının önemli bir nirengi noktasıdır.

İleri demokrasi yalanlarının söylendiği bugünlerde, gerçek anlamda ileri demokrasinin ne demek olduğunu anlatan bir bildirgedir o.

Çift Meclis, Anayasa yargısı, İdarenin her türlü işlem ve eyleminin yargı denetimine tabi olması, sendikal örgütlenme, grev hakkı, seçim sisteminin demokratikleştirilmesi yani nispi seçim sistemi, Hakimler Şurasının kurulması gibi daha bir çok kurumun iktidara gelindiğinde hayata geçirileceğinin ilanıdır.

Ogün çok büyük bir merakla CHP Genel Merkezi’nden böyle bir günün yıl dönümünde herhangi bir açıklama yapılıp yapılmayacağını merakla bekledim.

Tabii benim bu bekleyişim çok fazla iyi niyetli idi.

CHP’nin geçmişi ile bağının en Vandal bir şekilde, bilgisayar kablolarının kesilmesi gibi koparıldığını düşünememiştim.
Bugün kü YCHP yönetiminden kim hatırlayacaktı “İlk Hedefler Bildirgesini”;

Habur çadır mahkemelerinde teröristlerin avukatlığını yapan TR 705 Kod numaralı Genel Başkan Yardımcısı mı?

Türkiyem Partisi’nin “yetmez ama evetçi” Genel Başkan Yardımcısı mı?

“Yetmez ama evetçi”, partililerin tanımadığı Bayan Genel Başkan yardımcısı mı?

“AKP’yi inceledik, inançlara göre örgütleneceğiz” diyen,saygı duruşunu elini kalbinin üstüne götürerek yapan, Kadınlar Kolu Genel Başkanı mı?

Kurtuluş Savaşını, emperyalizme karşı bir savaş olarak değil, Rumlara karşı bir etnik temizlik hareketi olarak niteleyen, Atatürk’e ve İsmet Paşa’ya katil yaftası asmaya kalkan bir CHP milletvekili mi?

Parti tarihine bu kadar açıkça saldıran bir kişiyi bu partide tutan Genel Başkan mı?

Bütün bunlara birkaç tanesi hariç sessiz kalan milletvekilleri mi?“İlk hedefler Bildirgesini” hatırlayacaklardı.

Bunlar hiçbir şey yapmazlar, yapamazlar.

Bunlar Fransa Cumhurbaşkanı’nın “ölenlerden birisiyle görüşüyorduk” şeklindeki utanmazlığına bile ses çıkartamayacak “terör örgütü orada ne arıyor” du bile diyemeyecek durumdalar.

Bunlar o haldeler ki, birileri kızar diye, Mandella –İmralı denklemi kurulduğunda, Türkiye’de yaşayan Kürt kökenli insanlarla, ırkçı Güney Afrika yönetimince “insan” oldukları bile kabul edilmeyen siyahlar ile parelellik kurulduğunda bile seslerini çıkaramazlar.

Bu konuşmayanların, susanların hiç birisi parti yararını düşündükleri için değil, bir dahaki seçimde Genel Başkan ve çevresindeki ülkenin bölünmesinden yana olanları kızdırmaktan korktukları için susuyorlar.

Eğer bu olumsuzlukları görmezden gelip, şimdi söylemeyelim, önümüzde seçim var susalım diye geçiştirirlerse, seçimlerden sonra düzeltilecek bir partide ortada kalmayabilir.

Düşünebiliyor musunuz?

Genel Başkan, ülkenin bölünmesine neden olabilecek İmralı açılımına “kredi tanımış” buna ne parti tabanından ve nede birkaç milletvekilinden başka diğer milletvekillerinden ses çıkartan olmamıştır.

Kim ne zaman konuşacaktır.

Partinin akil adamları sizler ne zaman konuşacaksınız.

Sayın Deniz Baykal, uğradığınız ağır mağduriyetin kırgınlığını yaşadığınızı tahmin edebiliyorum.

Ama siz Atatürk’ün oturduğu koltukta oturdunuz.

Ben eski bir milletvekili olarak sadece beni seçenlere karşı sorumluyum, ama siz bu millete ve ülkeye karşı sorumlusunuz.

Bu partiye genel başkan, genel sekreter olarak yıllarca hizmet vermiş diğer parti büyükleri şimdi milletvekili olmayabilirsiniz, ama sizlerinde susma hakkı olmadığı kanısındayım.

CHP Örgütünde yıllarca emek vermiş, örgüt emekçileri artık sizinde susma hakkınız kalmadı.

Görülüyor ve anlaşılıyor ki; bugünkü CHP yönetimi bu partiyi iktidara hazırlama kabiliyetine sahip değil.

İktidara muhalefet etmek, muhalefetin tanımı içinde var ama bu yeterli olamaz. Özellikle CHP için olamaz, hele bugün olduğu gibi iktidar taklitçiliği ile hiç olamaz.

AKP İktidarının ülkeye yaptığı tahribatı önleyebilmek için, bugüne kadar yaptığı tahribatı gidermek, bundan sonrasını da önlemek için yeni bir “İlk hedefler bildirgesi” ne ihtiyaç vardır.

Bunu da partinin ilkelerine bağlı ilerici CHP’liler yapabilir.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları