loading
close
SON DAKİKALAR

'Türksüz' CHP Programı

Şahin Mengü
Tarih: 12.04.2016

Şahin Mengü; Kılıçdaroğlu’nun, Atatürk ve İnönü’yü sevmediği artık herkesin bildiği bir gerçek. Bu arada da Ecevit hayranı gibi görünmeye çalışıyor.

CHP Genel başkanı örgütlere talimat vererek “Türksüz” bir parti programı için çalışma yapmalarını istemiş.
Bu sadece yanlış olarak nitelenemez bu aynı zamanda CHP’nin onurlu tarihine ihanettir. Sevr’i yapanlarla aynı çizgiye düşmektir.

Kılıçdaroğlu’nun, Atatürk ve İnönü’yü sevmediği artık herkesin bildiği bir gerçek. Bu arada da Ecevit hayranı gibi görünmeye çalışıyor. “Türksüz” parti programı diyerek aslında Ecevit’i de sevmediğini, ama seviyor görünme çabası içinde olduğunu ortaya koyuyor.

Kendisine Arayış Dergisi’nin 21 Mart 1981 tarihli 5. Sayında rahmetli Ecevit tarafından kaleme alınan “Türk’le Türkiye Bir Bütündür” başlıklı yazısını okumasını tavsiye ederim.

Sözünü ettiğim yazısı içinde geçen bazı bölümlere burada yer vereceğim. “Atatürk’ün belirlediği çağdaş Türk Milliyetçiliğinde, ırkı, dini, mezhebi, geçmişi ne olursa olsun, ‘Türküm’ diyen herkes ayırım gözetilmeksizin birleşir; yine bu milliyetçilikte, vatan milletle bütünleşir ve bütünüyle geçmişiyle ve geleceğiyle özümsenir” demiştir.
Belirttiğim yazısında rahmetli Ecevit 23 Ekim 1967 günlü gazetelerde bulunabileceğine işaret ettiği Ağrı ve Doğubayazıt konuşmalarından “Bizim Milliyetçiliğimiz Ortaasya milliyetçiliği değildir….Bu topraklarının insanlarının hepsi Türk Milletinin aynı derecede şerefli insanlarıdır.Atatürk bu tür milliyetçidir. Atatürk Etilere Eti Türkü demiştir. Sümerlere Sümer Türkü demiştir. Türkiye’de yaşayan bu vatan için kanını dökmeğe seve seve katılan herkes Türktür….Bu türlü olmayan, bu toprağa bağlı, bu vatana bağlı bir milliyetçiliği reddeden kafatasçılar ve ümmetçiler, bu vatana da bu millete de ihanet etmektedirler. Biz milliyetçi olarak bu toprağa bağlıyız. Geçmişi ile bugünü ile geleceği ile bu topraklar bizimdir.Göçebelikten çıkmıştır Türk Milleti…..O halde milliyetçiliğimizin sağlam olması için, bu toraklara kök salmış olması lazımdır. Bu topraklarda en eskiden, binlerce yıl önceden beri yaşananlarla… o cetlerden gelen insanla, bundan 900 yıl önce ortaasyadan gelmiş olan insan aynı derecede Türktür.” diyerek Türk Milliyetçiliğinden ne anladığını ortaya koymuştur.

Aynı yazısında Ecevit 29 Ocak 1971 günü de Millet Meclisi kürsüsünden söylediklerine yazısında yer vermiş. “Doğu Anadoludaki Türkiye’yi bölücü….tahrikler, halkı kurtarmak için değil, halkı ‘halklar’ diye bölerek birbirine kırdırmak için yapılan tahriklerdir”. Gene aynı yazısında yıllarca “Halklar” slagonuna karşı meydan meydan mücadele ettiğini, bunun Atatürk Milliyetçiliğine ters düşen bir durum olduğunu anlattığını belirtmiştir.

Ecevit bir kez de 6 Eylül 1970 günü Küçük Kurultay’da yaptığı konuşmasına atıf yaparak “Türk toplumunu….. bölmeye kalkışmanın tarihsel gelişmeyle de solculukla da ilişkisi yoktur. Bu olsa olsa Türk Devletini ve Türk ulusunu geçen yüzyıldan beri bölmek isteyen değişik güçlerin oyununa bilmeden veya bilerek gelmektir. Böyle bir bölücülük çabasını ırk ayırımına dayandırmaksa, sağ açıdan da sol açıdan da bakılsa, kaba bir ırkçılıktan, ilkel bir kafatasçılıktan başka bir şey değildir.” Dediğini belirtmiştir.

Sayın Kılıçdaroğlu’na oy hesaplarıyla bu ülkenin bölünmesine gidecek yolun önünü açmaya çalışmamasına, bu konuda AKP ve HDP ile omuz omuza yürümemesine, gerçek Cumhuriyet Halk Partililerin buna izin vermeyeceğini, bunun bir ihanet olduğunu anımsatmak isterim.

Yol yakınken bu yanlıştan dönülsün. “Türksüz” bir Cumhuriyet Halk Partisi programı düşünülemez.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları