loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Bakanlığı!

Yaşar Miraç
Tarih: 05.06.2012

Yaşar Miraç yazıyor, ''İstanbul’a değer verdiklerini göstersinler. İstanbul Bakanlığı kursunlar!''

Türkiye’de bölünme korkusu yönetim değişikliğine de engel oluyor. Örneğin eyaletlere göre yönetilme. Aslında eyalet sistemine geçmeden de bazı yenilikler yapılabilir. İstanbul düşünün. 15 -20 milyon insan, birçok yönden ülkenin en önemli odağı, kozu, gücü. Eyalet değil, ülke olsa, ayrı bir devlet olsa, dünyadaki birçok ülkeden ve devletten daha olağan bir konumu olur.


Hadi eyalet sisteminden korkuyoruz. Öyleyse ne yapalım? Hiç mi ? Şimdiye değin nasıl yönetildiyse, öyle mi sürsün? Sorunlar daha da büyüsün acılar, zorluklar, hep mi sürsün? Haksızlık, mağdurluk iyice mi azsın? Yoksa yeni bir şeyler mi yapmalı?


İstanbul’u sevmeyen yok!


İktidar, muhalefet tüm partiler.


Ülkemin önde gelenleri; askerler, siviller, bürokratlar, iş adamları, işçiler, esnaflar, memurlar, sanatçılar, aydınlar, öğrenciler, gençler, yaşlılar, oğlanlar, kadınlar, kızlar, çocuklar… Herkes İstanbul’u çok seviyor.
İstanbul’u seven İstanbul’un daha iyi bir yönetime kavuşmasını ister. Bunun partisi, zamanı olmaz. Acilen bir İstanbul Bakanlığı kurulmalıdır!


Başta iktidarın görevi bu. Hem bu Başbakan İstanbul’la ünlenmedi mi? Ayrıca iktidar bunu hemen gerçekleştirebilir. Muhalefet bu öneriyi benimsiyorsa desteklemeli, eğer iktidar savsaklıyorsa İstanbul ve halk için en başta gelen taleplerinden biri yapmalıdır. “Yeter ki İstanbul kazansın” diye bu öneriyi benimsemelidir.


Öyleyse?


İstanbul’a değer verdiklerini göstersinler


İstanbul Bakanlığı kursunlar!


Türkiye’de böyle yeni bakanlıkları kurulmalı. Güneydoğu Bakanlığı, Karadeniz Bakanlığı, Ege Bakanlığı, Akdeniz Bakanlığı, İç  Anadolu Bakanlığı, Doğu Anadolu Bakanlığı gibi. Ayrıca bir de muhakkak İstanbul Bakanlığı olmalıdır. İstanbul bunu çoktan hak ediyor!


İstanbul bakanlığı hem İstanbul için hem de Türkiye için çok büyük yararlar sağlayacaktır. Birçok sorunun hem daha hızlı hem daha kolay çözülmesine, birçok haksızlığın giderilmesine yarayacaktır.


İstanbul bakanlığına ulusal bütçeden İstanbul’un nüfusuna, Türkiye bütçesi katkısına yakışan hakkaniyetli bir pay ayrılmalıdır. Yoksa bu bakanlık “şan olsun memlekete” anlayışıyla göstermelik bir bakanlık olmamalıdır.
Tabi iyi değerlendirilirse. O makama hakkeden, yakışan, biri atanabilirse!


O makamda yalnız çalışkanlık ve dürüstlük yetmez. Aynı zamanda kültürel birikimli ve hoşgörülü, İstanbul’u temsil edebilecek olgunlukta bir kişilik gerekir.


Hükümet bari bunu gerçekleştirsin de şimdiye kadar İstanbul’a verdiği zararların bir kısmını affettirebilsin.
Acaba bunu beklemekle yine ham hayal mi görüyoruz?


İstanbul Bakanlığı, İstanbul için bir haktır! Bunun gerçekleştirilmesi ertelenemez. Eğer, iktidar bunu yüzüne gözüne bulaştırır, olumsuz bir biçimde kullanırsa o zaman İstanbul halkı, ona gerekli cezayı verir.

Yaşar Miraç

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları