loading
close
SON DAKİKALAR

Konya Şehir Hastanesinde silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti

Konya Şehir Hastanesinde silahlı saldırıya uğrayan  doktor hayatını kaybetti
Tarih: 06.07.2022 - 14:48
Kategori: Yaşam

Konya Şehir Hastanesinde çalışan güvenlik görevlisi bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'ya silahlı saldırıda bulundu ve intihar etti. Olay yerinde Dr. Karakaya ve saldırgan hayatını kaybetti.

Konya Valisi de yaptığı açıklamada, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın başına tabancayla ateş açtı. Ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip, intihara kalkıştı.

T24ü’e konuşan eski Konya Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin, "başından vurulan hekim Ekrem Karakaya ve poliklinik sekreterinin hayatını kaybettiği" aktardı. Öte yandan saldırganın da hayatını kaybettiği ifade ediliyor. 

Konya Tabip Odası Başkanı Bahadır Öztürk ise, “Hekimin öldüğü kesin. Diğer bilgileri teyit edemiyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamasında;

"Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun."

Konya Valisi'nden açıklama

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

Türk Tabipleri Birliği: Şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları affetmeyeceğiz!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan meslektaşımız Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz!” denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları