loading
close
SON DAKİKALAR

Konya'da Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi bir uçak düştü; pilot atlayarak kurtuldu

Konya'da Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi bir uçak düştü; pilot atlayarak kurtuldu
Tarih: 06.12.2022 - 13:06
Kategori: Gündem

Türk Yıldızlarına ait F-5 tipi bir uçağımız kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya’da kaza kırıma uğramıştır.

Konya'nın Merkez Karatay ilçesi cezaevi yakınlarında 'Türk Yıldızları' gösteri ekibine ait F-5 tipi uçağı eğitim uçağı düştü. Fırlatma koltuğunu kullanıp atlayan pilotun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. 

Merkez Karatay ilçesi cezaevi yakınlarında askeri eğitim uçağı düştü. Pilot fırlatma koltuğunu kullanıp atlayarak kurtuldu.

MSB: Pilotun sağlık durumu iyi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düşen uçağın  'Türk Yıldızları' gösteri ekibine ait  F-5 tipi olduğunu ve kuş çarpması ile motorlarının durması sonucu kırıma uğradığını açıkladı. Pilotun uçaktan atlayarak sağ kurtulduğunu açıklandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "'Türk Yıldızları'na ait F-5 tipi bir uçağımız kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya'da kaza kırıma uğramıştır. Pilotumuz uçaktan atlayarak sağ olarak kurtulmuş, gerekli kontrol ve tedavisinin yapılması için hastaneye sevk edilmiştir. Pilotumuzun sağlık durumu iyidir" denildi.

Konya Valiliği'nden açıklama

Konya Valiliği ise kazaya ilişkin, "3. Ana Jet Hava Üs ve Garnizon Komutanlığına bağlı eğitim uçağı 12.40 sıralarında Karat ilçemiz Tatlıcak mevkiinde düşmüştür. Uçağın pilotu paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştu. Kazan sonucu can kaybı bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları