loading
close
SON DAKİKALAR

Konya'da vahşet: Barınak görevlisi, elindeki kürekle köpeği öldürdü!

Konya'da vahşet: Barınak görevlisi, elindeki kürekle köpeği öldürdü!
Tarih: 25.11.2022 - 10:54
Kategori: Gündem

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açıklamasında, Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sokak köpekleriyle ilgili çalışmasını örnek göstermesinin ardından, Konya Hayvan Barınağı'ndaki bir köpeğin bir görevli tarafından elindeki kürekle vurularak katledildiği görüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iki kişi göz altına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan bir video hayvan barınağı görevlisinin elindeki kürekle köpeğe vurarak katlettiği görüldü.

Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır.” denildi.

"Sorumluları açığa aldık"

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hayvan Rehabilite Merkezimizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'yı örnek göstermişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti dönüşü uçakta, Bitlis'te köğein 11 yaşındaki çocuğu ısırması olayının sorulması üzerine şöyle konuşmuştu:

“Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız.

Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı.

Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var.”

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini paylaştı;

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları