loading
close
SON DAKİKALAR

‘Koordinasyonsuzluğun faturasını depremzede ödüyor’

‘Koordinasyonsuzluğun faturasını depremzede ödüyor’
Tarih: 12.02.2012 - 19:43
Kategori: Sendika

KESK’in deprem bölgesinde inceleme yapan heyeti yaşanan koordinasyon eksikliği nedeniyle vatandaşın mağdur olduğunu bildirdi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, dışarıdan gelen yardımların bizzat Valilik tarafından engellendiğini söyledi.

KESK Deprem Heyeti’nin hazırladığı inceleme raporu konfederasyon Genel Merkezi’nde basınla paylaşıldı. İnceleme raporunu sunan Lami Özgen, koordinasyon eksikliği nedeniyle birçok ilçe ve köyün genel ihtiyaçlarının dahi giderilmediğine şahit olduklarını anlattı. İl dışından gelen yardımların bizzat Valilik tarafından engellendiğine dikkat çeken Özgen, giden yardımların Valilik tarafından oluşturulan birimlere yönlendirilmesi nedeni ile ciddi sorunlar yaşandığını dile getirdi. Sonuç olarak Valilik ve belediye arasında yaşanan bu sorunun bir an önce çözülmesi istediklerini dile getiren Özgen, “birinin diğerinin önüne geçmesini gerektiren bir durum yok” dedi. 

Barınma sorunlarının bile çözülemediği depremzedelerin yardıma ihtiyaçlarının aciliyeti düşünülerek yardım malzeme akışının sağlıklı biçimde sürdürülmesi gerektiğini belirten Özgen, Valilik tarafından oluşturulan çadır kentlerin medya organları tarafından propaganda malzemesi haline getirilmesini de eleştirdi.

Lami Özgen, enkazların kaldırmadığını kaydetti. Deprem bölgesinde ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilecek çöp yığınıyla karşılaştıklarını belirten Özgen, doğalgaz hatlarında olabilecek sızıntılara da dikkat çekti. Birçok ilçe ve köyde okulların eğitim verilemez hale geldiğini bildiren Özgen, uygun alanların belirlenerek bir an önce çadırların kurulması gerektiğini söyledi.

Başta sağlık kurumları olmak üzere hijyen ve su sorunun giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Özgen, vatandaşların yaşadığı travma sürecine de müdahale edilmesinin önemini vurguladı. Özgen, bu konuda politikalar geliştirilerek, Kürtçe bilen psikiyatrisi, psikolog ve sosyal hizmet uzmanları ile rehber öğretmenlerin bölgeye görevlendirilmesini gerektiğini dile getirdi. Hasar gören kamu binalarının sorumlularıyla ilgili hukuksal girişimlerin başlatılmasını isteyen Özgen, incelemelerin bağımsız kurumlarca yapılmasını talep etti. Özgen, yapılan onlarca ırkçı söylemlere rağmen Van-Erciş depreminin kardeşlik duygularını yükselttiğini dile getirdi.

KESK Yürütme kurulunun aldığı karar doğrultusunda Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen başkanlığında, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS ) Eğitim Sen, Tarım Orkam –Sen Heyet oluşturarak 24 Ekim 2011 tarihinde Deprem bölgesi Van Erciş ve köylerde incelemelerde bulunmuşlardı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları