loading
close
SON DAKİKALAR

Köprü faciası: 11 kayıp

Köprü faciası: 11 kayıp
Tarih: 07.04.2012 - 11:00
Kategori: Şehir

Zonguldak'ın Çaycuma ilçisinde köprü çökmesi sonucu araçlar dereye düştü...

Zonguldak'ın Çaycuma ilçisinde köprü çökmesi sonucu araçlar dereye düştü. Dereye düşen minibüsteki 11 kişiden haber alınamıyor.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan 970 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün yaklaşık 100 metrelik bölümü çöktü. Çökmeyle birlikte köprünün altından geçen Filyoz Çayı'na düşen otomobildeki 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, 11 kişiden haber alınamıyor.

Çaya düşen minibüste babası ile yeğeninin bulunduğunu söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı AKP'li Mithat Gülşen, "Bir kaç gün önce arkadaşlara, 'Köprüyü boyayalım' demiştim. Çizgileri yapılacaktı. Siparişleri verildi. Ama, 'her an her dakika burası göçebilir' diye aklıma da geldi. Çünkü çayda sel vardı. İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden geçerken, 'Burası göçse ne olur?' diye düşünürdük. Ama burası çöktü. Düşüncemiz gerçek oldu. Olan babama oldu, bize oldu. Takdiri ilahi" şeklinde konuştu.

Arama kurtarma çalışmaları yarın devam edecek

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprüdeki çökmenin ardından çaya devrilen 1 araçtaki 2 kişinin kurtarıldığını hatırlatarak, bir minibüsün kayıp olduğuna yönelik ihbar yapıldığını ve bu bilginin kesinleştiğini söyledi.

Ailelerin kayıp başvurusunda bulunduklarını anlatan Güngör, şunları kaydetti:
''Çaya içinde 11 kişinin olduğu tahmin edilen minibüsün devrildiğini tespit ettik. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan çay yatağında tarama yapabilmek için helikopter istedik. Yarın erken saatlerde çalışmalar yapılacak. Ekiplerimiz ve jandarma da çay kenarında taramalarını sürdürecek. Derenin çöken kısmının çevresinde minibüse rastlamadık. Arama kurtarma çalışmaları yarın devam edecek. Minibüsün yeri kesin değil. Güvenlik güçlerine şu ana kadar 11 kayıp başvurusu var.''

Güngör, yağan karların havaların ısınmasıyla erimesi sonucu çaydaki su seviyesinin yükseldiğini belirterek, dalgıçların tehlikeli olduğu gerekçesiyle dalış yapamadığını kaydetti.

Olayı duyan belediye başkanı Gülşen'in fenalaştığı ve Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları