loading
close
SON DAKİKALAR

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl sonuna kadar zam yapılmayacak

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl sonuna kadar zam yapılmayacak
Tarih: 01.07.2019 - 15:30
Kategori: Gündem

Devletin işlettiği 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile otoyollarda geçiş ücretlerine yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. Özel sektörün işlettiği Avrasya Tüneli’nde de geçiş ücretleri değişmeyecek.

Tünel ve İstanbul-İzmr le Kuzey Çevre otoyolları, özel sektör tarafından yap-işlet-devret (YİD) modelyle inşa edildi. Bu projelerde, araç geçiş ücretler, dolar kuruna göre belirlenyor. Avrasya Tünel’nde, geçiş ücretleri 1 Ocak ve 1 Temmuz olmak üzere yılda iki kez yenileniyor. Artan dolar kuru, geçiş ücretlerine zam olarak yansıtılıyor.

ÜCRETLER ARTACAK MI?

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri değişmeyecek. Yıl sonuna kadar mevcut tarfeler aynen devam edecek.

Diğer önemli bir konu devletin işlettiği 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile otoyol geçiş ücretleri… Devlet de geçiş ücretlerine bu yıl sonuna kadar zam yapmayacak.

Ankara’da, bir süre önce “tasarrufları ve gelirler artırma” çalışmaları kapsamında devletin sahibi olduğu ve işlettiği köprü ve otoyollara, 2019 yılı yeniden değerleme oranında yüzde 23.73 zam yapılması gündeme gelmişti. Konu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda tartışılmıştı. Bakanlık bu artışı “uygun” görmedi ve tarife değişikliğine izin vermedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları