loading
close
SON DAKİKALAR

'Korku iklimi yarattı'

'Korku iklimi yarattı'
Tarih: 11.03.2012 - 10:32
Kategori: Gündem

New Yorker Dergisi, "Tutuklamalar Türkiye’de Erdoğan hükümetini eleştirmeyi düşünen herkes için sıra dışı bir korku iklimi yarattı” diye yazdı...

New Yorker Dergisi, "Tutuklamalar Türkiye’de Erdoğan hükümetini eleştirmeyi düşünen herkes için sıra dışı bir korku iklimi yarattı” diye yazdı.

New Yorker Dergisi, “Sadece tutukluluklar açısından Türkiye, dünyadaki en baskıcı ülke gibi görünüyor. Tutuklamalar Türkiye’de gazeteciler arasında yada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetini eleştirmeyi düşünen herkes için sıra dışı bir korku iklimi yarattı” diye yazdı.

Gazeteciler.com'un haberine göre, New Yorker Dergisi’nin tanınmış yazarı Dexter Filkins, “Hangi ülke en çok gazeteci tutukluyor?” diye sorduğu haberinde, Türkiye’nin gazeteciler en baskıcı ülke olduğunu belirtti.

Dexter Filkins, “Eğer Çin diye tahmin ederseniz yaklaşırsınız ama tam üzerine basamazsınız. New York Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre 27 gazeteci burada tutuklu. Eğer 42 gazetecinin tutuklu olduğu İran diye tahmin ederseniz daha çok yaklaşırsınız ama hala cevaptan uzaksınızdır. Türkiye’de kaç gazetecinin tutuklu olduğunu tahmin ediyorsunuz?” sorusunu soruyor.

Filkins, “Tutukluluk ölçümlerine göre uzun zamandan beri Amerika'nın müttefiki NATO üyesi ve Müslüman demokrasinin örneği Türkiye, dünyadaki en baskıcı ülke gibi görünüyor” yorumunu yaparak, Türkiye’deki verilere göre 94 gazetecinin işini yaptığı için tutuklu olduğunu belirtti.

“Tutuklamalar, Türkiye’de gazeteciler arasında ya da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetini eleştirmeyi düşünen herkes için sıra dışı bir korku iklimi yarattı” diyen Filkins, yakın zamanda yaptığı Türkiye ziyaretinde, birçok gazeteci editörlerinin kendilerine Erdoğan’ı eleştirmemelerini söylediklerini belirtti.

Dexter Filkins yazısında şu ifadeler yer aldı: “Bu konuyu Türk yetkililerin önüne koyduğunuz zaman çok uzağa gitmezsiniz. Geçen ay Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na iç baskılar konusunu açtığımda, sinirli bir ses tonuyla hükümetinin bundan sorumlu olmadığını söyledi. Başbakan’ın danışmanı İbrahim Kalın, tutuklanan gazetecilerin çoğunun gazeteci olmadığını ancak terörist ya da suçlu olduklarını anlattı ve ‘Sadece basın kartınız olması gazeteci olduğunuz anlamına gelmez’ dedi.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları