loading
close
SON DAKİKALAR

'Korsanlar' Mecliste

'Korsanlar' Mecliste
Tarih: 11.02.2012 - 19:12
Kategori: Siyaset

Berlin’de yapılan seçimlerde aldığı yüzde 8,5 oy oranı ile meclise girmeyi başaran Korsan Parti, genç bir kitleyi arkasına almayı başardı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen eyalet meclisi seçimlerini, iktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPD) yeniden kazanırken, bu seçimde belki de en büyük zafer teknoloji dostu korsan partinin oldu.

2006 yılında kurulan korsan parti, dosya paylaşımının yasal hale gelmesi ve internette veri güvenliğine ilişkin çalışmalar sürdürürken, çıkış noktasını biraz daha genişleterek eğitim ve kişisel haklar üzerinde de çabalarını kamuoyuna yansıtmayı başardı.
Eyalet meclisine ilk kez girmeyi başaran Korsan Parti, özellikle genç kitleyi arkasına alarak yüzde 8,5 oy oranına ulaşmayı başardı. 

Herşeyden önemlisi, En az 5 Türk kökenli milletvekili ise bu seçimlerden sonra Berlin Eyalet Meclisine girmeyi başardı.

Berlin Eyalet Meclisine girmesi şu ana kadar kesinleşen Türk kökenli milletvekilleri ise şunlar:

Sosyal Demokrat Partiden (SPD) Dilek Kolat ve Ülker Radziwill, Yeşiller Partisinden Özcan Mutlu ve Turgut Altuğ, Sol Partiden Hakan Taş. Özcan Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşiller Partisinin bu seçimlerde oy oranını yüzde 4 civarında artırdığını belirterek, eyalette iktidarda bulunan SPD ile koalisyon hükümeti kurmak istediklerini söyledi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları