loading
close
SON DAKİKALAR

''Kötü muameleye maruz kalıyorum''

''Kötü muameleye maruz kalıyorum''
Tarih: 21.06.2012 - 12:18
Kategori: Sağlık, Yaşam

KCK tutuklusu eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’a bir mektup yazarak, içinde bulunduğu koşulları anlatıp yardım istedi...

KCK tutuklusu eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’a bir mektup yazarak, içinde bulunduğu koşulları anlatıp yardım istedi.

 

Kurtulan’ın ‘Sevgili Pervin’ diye başlayan mektubunda “Hastane, mahkeme ve savcılık gidiş gelişlerinde yaşadığım sıkıntılar var. Belki Adalet Bakanı ile görüşebilirsiniz” dedi.


''Muayenede asker vardı''


Kurtulan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Nisan ayında Bakırköy Hastanesi Jinekoloji Bölümü’ne götürüldüm. Muayene odası yol geçen hanı gibi. Beni götüren komutan, iyi ahbabı olduğu belli iki doktor, 2 sağlık görevlisi, bir adli tutuklu, bir cezaevi memuru bir de kadın asistan eşliğinde muayene masasını odadan ayıran perdenin yarı açık olduğu bir ortamda muayene olmak zorunda kaldım. Yine dün aynı hastanenin nöroloji bölümüne gittim. Muayene sırasında askerlerin dışarı çıkmaması üzerine muayene olamadan geri döndüm. Yine askerlerin kaba davranışlarına maruz kalıyorum. Örneğin; itme, kelepçeyi sıkma, bağırma gibi tutumlar sıkça yaşanıyor. Devam eden davalarımla ilgili bilgiyi ancak bir gün önce cezaevi anonsunda alabiliyorum. Böyle olunca avukat bulundurulamıyor. Dosyanın içeriği hakkında bilgi sahibi olamıyorum. İdare ile yaptığım yazılı-sözlü başvurulardan sonuç alamadım. Çoğu kez adli tutuklularla götürülüyorum. Beni tanıyorlar. Ring aracında ve nezarethanede saatlerce tek başıma onlarla kalmak zorunda kalıyorum. Siyasi tutuklularla birlikte götürülmem güvenliğim için daha uygun.”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları