loading
close
SON DAKİKALAR

KOÜ Hastanesi’nde işten atmaya karşı tepki

KOÜ Hastanesi’nde işten atmaya karşı tepki
Tarih: 11.02.2012 - 20:37
Kategori: Sendika

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler işten atılan Eyüp Dalboy için eylem yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışan Dev Sağlık-İş üyesi işçiler işten atılan Eyüp Dalboy için eylem yaptı. Hastane önünde yapılan açıklamada konuşan Sendika Temsilcisi  Özlem Karaca sendikanın işyeri temsilcisi ve genel merkez disiplin kurulu üyesi olan Eyüp Dalboy’un iş akdinin hiçbir gerekçe gösterilmeden feshedildiğini belirterek, “14 Aralık Çarşamba günü hastane yönetimi ile yapılan görüşmede Eyüp Dalboy’ un işe iadesi talep edilmiştir.

Hastane yönetimi Dalboy’un işe geri iadesini kabul etmemiştir.” dedi. İşyeri temsilcilerine sahip çıkmak için alanlarda olduklarını belirten Karaca, “Talebimiz yerine getirilmediği takdirde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Açıklamayı bitirdikten sonra Başhekimlikle görüşmeye giden sendika temsilcileri, hastane yönetimi tarafından  20 Aralık saat 12.00’ ye kadar bu durumun değerlendirileceği cevabını aldıklarını söyledi.

Sabah işe giriş saati olan 7.30’ da 1 saat iş bırakan işçilerden Birgül Turak “Kazanılan bir davamız var, işe ilk başladığımızdan beri hastanenin işçisi olduğuna dair kazandığımız davayı hastane kabul etmiyor ve işyeri temsilcimiz Eyüp arkadaşımızı işten çıkartıyorlar” diyerek gerekçenin de taşeron şirketin şeflerinin tuttuğu tutanak olduğunu belirtti.

Adem Türkcan hastane yönetiminin “Sen sendikal örgüt çalışması yürütüyorsun, çok çaba gösteriyorsun, kışkırtıyorsun” diyerek tuttukları tutanakla Eyüp Dalboy’ un işten atıldığını belirtti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları