loading
close
SON DAKİKALAR

Kova burcunda Ay tutulması ve 14 Ağustos senaryoları

Kova burcunda Ay tutulması ve 14 Ağustos senaryoları
Tarih: 11.08.2016 - 12:19
Kategori: Astroloji

18 Ağustos'ta Kova burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek. Fakat bu biraz ilginç bir tutulma olacak. Dolunay görünümlü bir Ay tutulması olabilir veya Ay tutulması görünümlü bir Dolunay...

18 Ağustos'ta Kova burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek. Fakat bu biraz ilginç bir tutulma olacak. Dolunay görünümlü bir Ay tutulması olabilir veya Ay tutulması görünümlü bir Dolunay... Tutulma merakla beklenen 14 Ağustos'u da kapsadığı için bu dönemde hava yolları ile ilgili endişe yaratacak bir durum meydana gelebilir.

18 Ağustos’ta Kova burcunda ilginç bir gökyüzü fenomeni meydana gelecek. İlginç diyorum çünkü astroloji dünyası bile bu konuda ikiye ayrılmış durumda. Meydana gelecek olan gökyüzü fenomeni bir tutulma mı yoksa bir Dolunay mı bu konuda varılan bir fikir birliği henüz yok.

Bu Dolunay görünümlü bir Ay tutulması olabilir veya Ay tutulması görünümlü bir Dolunay. Bu kadar kafa karıştırmasının nedeni ise, tutulmalar genelde Güney ve Kuzey Ay Düğümlerine yakın noktalarda (18 derece 31 dakikalık mesafe içinde) bir Dolunay veya Yeni Ay meydana geldiği zaman tutulma sayılırlar. Fakat bu sefer meydana gelecek olan Dolunay'ın Ay Düğümlerine mesafesi toplamda 19 derece 12 dakika. Ortalama 41 dakikalık bir fazlalık var. Bu yüzden buna görünüm dışı bir tutulma diyebiliriz aslında. Ya da ben buna kendimce, Dolunay görünümlü tutulma adını verdim.

Peki bu neden önemli… Hemen açıklayalım. Önümüzdeki 1,5 – 2 senelik süreçte Kova/Aslan aksı tutulmalar başlıyor. Tutulmalar hem senenin genel çerçevesini, neler olabileceğini, gökyüzünde hangi semboliklerin çalışacağını gösterirler bizlere. Yani Kova burcundaki bu fenomenle birlikte aslında önümüzdeki iki senenin hikayesinin başlangıcı olabilecek nitelikte. Çünkü tutulmalar karmik gelişmelere işaret eder. Karmikten kastım, kadersel bir dönemeç, üzerinde çok büyük söz hakkımızın olmadığı, olması gerekecek olan olaylara işaret eder. Tabii ki Kova burcundaki bu fenomen bana biraz da son dönem 14 Ağustos üzerine dönen bir çok senaryoyu da aydınlatıcı nitelikte olacaktır. Lafı çok uzatmayalım ve bu gökyüzü fenomeninin ne gibi etkileri olacağına göz atalım. Artık eni konu tutulmanın etkisi altına girdik ve unutmamak gerekir ki üç ay bu tutulmanın etkilerini yaşayacağız.

Kova burcu astrolojide; dâhileri, devrimleri, sürgünleri, bilim adamlarını, icatları, objektif olmayı, hümanizmi, insan haklarını, bağımsızlığı, aykırı olan her şeyi, toplum için olan her türlü konuyu, yüksek teknolojiyi, dernekleri, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, ufoları, uzayla ilgili her türlü konuyu, astrolojiyi, dostlukları, arkadaşlıkları, havacılık sektörünü, yüksek zekayı, grevleri, yapay zekayı, bilimsel gelişmeleri, internet dünyasını, sağlık olarak ise dolaşım sistemini, kalp ve tansiyon sorunlarını sembolize eder.
Tutulma 25 derece Kova burcunda meydana gelecek. Kova burcunun 3. Dekanın da. Tutulma zamanı hem Ay/Uranüs ve Satürn'ün konumları ve kurdukları irtibatlar önem kazanacaktır. Şimdi tutulmayı anlayabilmek için öncelikle Kova burcunun astrolojide hangi konularla sembolize edildiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Kova burcu astrolojide; dâhileri, devrimleri, sürgünleri, bilim adamlarını, icatları, objektif olmayı, hümanizmi, insan haklarını, bağımsızlığı, aykırı olan her şeyi, toplum için olan her türlü konuyu, yüksek teknolojiyi, dernekleri, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, ufoları, uzayla ilgili her türlü konuyu, astrolojiyi, dostlukları, arkadaşlıkları, havacılık sektörünü, yüksek zekayı, grevleri, yapay zekayı, bilimsel gelişmeleri, internet dünyasını, sağlık olarak ise dolaşım sistemini, kalp ve tansiyon sorunlarını sembolize eder. Ağustos ayında başlayacak olan bu tutulma döngüsü, önümüzdeki sene Ağustos ayında, 2018 Şubat ve 2018 Temmuz’da gerçekleşecek. Bu saymış olduğum tarihlerde Kova sembolizmine ilişkin gelişmeler olmasını bekleyebiliriz. Peki bu sembolikler nasıl çalışabilir bunlara göz atalım öncelikle…

– Uzay ile ilgili yeni keşifler, yeni yaşam formları, yeni gezegenler, yeni galaksileri keşifleri söz konusu olacaktır.
– Bireysellik çok daha fazla ön plana çıkacak. Hepimiz hayatlarımızın belli alanlarında daha bağımsız, daha özgür olmak için adımlar atacağız.
– Özellikle düşünce ve fikir özgürlüğü, insan haklarına ilişkin konular ön planda olacaktır. Fakat insan haklarının ihlalleri, fikir ve düşünce öncüleri ile ilgili zorlayıcı gelişmeler söz konusu.
– Sıra dışı, farklı, marjinal tipler bu dönem daha ön planda olacak. Yok yok Yılmaz Morgül tadında değil, eskiden “Baba Evi” diye bir dizi vardı, o dizide Sevinç Erbulak’ın oynadığı karakter tadında. Tabuları yıkmaya çalışan, otorite ile savaş halinde, kendi fikir ve idealarına hayatını adayan, yolundan dönmeyen bir karakterlerden bahsediyorum.
– Bir çoğumuz bu süreçte derneklerde daha aktif bir şekilde görevler alacağız. Yeni dernekler, yapılanmalar meydana gelebilecektir. Belki bu derneklerin bir tanesi de astroloji üzerine olur kim bilir?
– Yüksek teknolojiler, çığır açacak hatta belki de devir başlatacak olan yeni icatlar, yeni buluşlar gündemde olacaktır sık sık. Yapay zekaların üst versiyonları, giyilebilir teknolojinin daha da ilerlemesi, sanal gerçekliğin daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlaması ya da sanal gerçekliğin gündelik hayatımıza adaptasyonu söz konusu.

Yüksek teknolojiler, çığır açacak hatta belki de devir başlatacak olan yeni icatlar, yeni buluşlar gündemde olacaktır sık sık. Yapay zekaların üst versiyonları, giyilebilir teknolojinin daha da ilerlemesi, sanal gerçekliğin daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlaması ya da sanal gerçekliğin gündelik hayatımıza adaptasyonu söz konusu.
– Akılla, bilimle bir çok şeyi açıklamaya çalışacağız. Kuvvetle muhtemel yine birileri astrolojiyi temel alarak popüler olmak için bilimle kıyaslamaya kalkışırsa şaşırmayın.
– Öncelikle kendi hayatlarımızda devrimleri yapmaya başlayacak, zincirlerimizden kurtulacak, daha bağımsız ve özgür olmak adına radikal kararlar almaya başlayacağız. Ama bunun yanı sıra gerçek devrimlerde meydana gelebilir yukarıda bahsettiğim tarihler içinde, özgürlük adına. Bu biraz daha azınlıkların devrimi de olabilir.
– Yeni sosyal ağlar yaratılabilir, hatta bu sosyal ağlar belki de beş duyumuza hitap edecek türden de olabilir.
– Yeni düşünce ve fikir liderlerinin de ortaya çıkacağı zamandır.
– Yüksek teknolojiye daha çok yatırımların yapılacağı süreçlerdir bunlar. Belki de uzayda yaşamakla ilgili yatırımlar söz konusu olabilir, kim bilir?
– Özellikle havacılık sektörünün çağ atlayacağı bir dönem diyebiliriz. Havacılık sektörüne de yatırımlar artabilir. Ama hava saldırıları da söz konusu olabilir.
– Teknolojik olarak çağ atlayacağımız kesin ama diğer taraftan siber saldırılarda da artışlar söz konusu, siber suç oranında da aynı şekilde artışlar olabilir. Teknolojik, siber, internet savaşları söz konusu. Şifreler, banka hesapları, internet üzerinde yürütülen her türlü sistem biraz tehlike altında.
– Oksijen tankları yüzünden sorunlar, yangınlar çıkabilir.
– Yine grevler, iş bırakmalar olabilir. Grevlerden kastım büyük çaplı, ses getirecek türden grevlerden bahsediyorum.
– Önemli isimlere suikast girişimleri olabilir. İnternet veya sosyal medya üzerinden büyük çaplı protestolarda gündeme gelebilir.
– Büyük çaplı uçak kazaları meydana gelebilir. Veya ufolarla ilgili yeni gelişmeler, bilgi ve belgelerin ortaya çıkışı, uzaylıların varlığına ilişkin yeni gelişmelerde söz konusu olabilir.
– Sağlık olarak bu dönemlerde kalp, tansiyon ve kan dolaşım sistemi rahatsızlıklarına daha dikkat edilmesinde fayda vardır.

Büyük çaplı uçak kazaları meydana gelebilir. Veya ufolarla ilgili yeni gelişmeler, bilgi ve belgelerin ortaya çıkışı, uzaylıların varlığına ilişkin yeni gelişmelerde söz konusu olabilir.
Kova burcunun 3. Dekanındaki tutulma dünya astrolojisine göre her şeyin değişimi demektir. Dünya astrolojisine göre Kova burcu; yerel yönetim ve parlamenterler demektir. Başkanlık sistemi fikrinin bu tutulma etkisi ile pek de rafa kalktığını düşünmüyorum.

TUTULMANIN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Tutulma Türkiye haritasında 8. eve denk düşmektedir. Mundane yani dünya astrolojisine göre 8. ev; ölüm oranlarını, cenazeleri, adli tıp, yabancı hisse senedini, tahvilleri, bankaları, vergiler, ulusal borçlar, faizler, miraslar, sermaye, sigorta şirketleri, tazminatlar, sosyal güvenlik, yatırımlar, kamu gelirleri, uluslararası borçlar, düşmanların mali durumunu, kriz, değişim veya dönüşümü gösterir.

Tutulma Türkiye üzerinde bu yukarıda saydığım konular üzerinde daha çok etkili olacaktır. Tutulmanın etkilerini aslında yavaştan hissetmeye başladık gelen vergi afları ile beraber aslında. Bu dönem daha çok bankacılık işlemleri, bankalar, ekonomik koşullar ön planda olacaktır. Bankalarla ilgili yeni yapılandırmalar, krediler, kredilendirme ile ilgili konular, banka sistemleri, şifreler, bilgi güvenliğine ilişkin konular, bankalarda kullanılmak üzere yeni teknolojiler veya bilgi, güvenlik anlamında krizler söz konusu olabilir.

Bu dönem daha çok bankacılık işlemleri, bankalar, ekonomik koşullar ön planda olacaktır. Bankalarla ilgili yeni yapılandırmalar, krediler, kredilendirme ile ilgili konular, banka sistemleri, şifreler, bilgi güvenliğine ilişkin konular, bankalarda kullanılmak üzere yeni teknolojiler veya bilgi, güvenlik anlamında krizler söz konusu olabilir.
– Tutulma ile birlikte bazı yabancı yatırımcılar ülkeden çekilebilir, özellikle teknoloji şirketleri olabilir.
– Sigorta sisteminde yeni bir yapılanmaya gidilebilir. Sosyal haklar, tazminat haklarına ilişkin yeni uygulamalar veya kararlar çıkabilir.
– Ekonomik olarak bu tutulmanın bizi biraz zorlayacağı düşüncesindeyim.
– Daha önce gerçekleşen Kova burcundaki tutulmalar zamanında Türkiye'de genelde özgürlükler ile ilgili (başörtü) protestolar meydana gelmiş, işçiler işe geç başlama eylemleri yapmış, karayollarında çalışan 120 bin işçi tüm Türkiye'de çıplak ayakla yürüyerek çalışma şartlarını protesto etmiş, cezaevlerinde açlık grevleri başlamış ve ölümler meydana gelmiş, ilk basın komisyonu kurulmuş, ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filmi ödüller almış, Madonna ‘Like a Prayer’ albümünü çıkarmış ve klibinde kilisede zenci bir İsa ile sevişmiş ve aforoz edilmişti. Ve bence en önemlisi körfez savaşı başlamıştı.

Meydana gelen olaylar genel olarak Kova sembolizmine uygun, grevler, yürüyüşler, protestolar, özgürlüğün odak alındığı eylemler gerçekleşmiş. Yine önümüzdeki süreçte böyle olayların meydana gelmesini bekleyebiliriz Türkiye içinde. Gösteri yürüyüşleri, grevler, protestolar… Belki de şu anki demokrasi nöbetlerini de bunun içinde sayabiliriz. Ama yeni gelişmelerinde gündeme geleceğini düşünüyorum. Ya da bir takım radikal eylemler yapılabilir.

14 AĞUSTOS’TA HAVA YOLLARI RİSK ALTINDA OLABİLİR

Şimdi 14 Ağustos senaryolarına bir de göz atalım. Zira bu tarih Kova burcunda tutulmanın etkisi altında olacağı zamana denk düşmekte. Bu yüzden olası herhangi bir durumun ancak Kova burcu sembolizmine uygun bir senaryo ile açıklanacağını düşünüyorum. O halde neler olabilir bir bakalım;

Kova burcu; teknoloji, internet ve yüksek teknolojiyi işaret ettiğinden dolayı, siber saldırılar gündeme gelebilir. İnternet üzerinden bir kriz çıkabilir. 8. evde meydana geldiği için tutulma, bankacılık sistemi üzerinden bir durum oluşabilir. Elektrik kesintileri ya da teknoloji üzerinden bir hamle gerçekleşebilir.
Kova burcu; teknoloji, internet ve yüksek teknolojiyi işaret ettiğinden dolayı, siber saldırılar gündeme gelebilir. İnternet üzerinden bir kriz çıkabilir. 8. evde meydana geldiği için tutulma, bankacılık sistemi üzerinden bir durum oluşabilir. Elektrik kesintileri ya da teknoloji üzerinden bir hamle gerçekleşebilir. Ya da cemaatin kendi örgütü içinde bulunan insanlar grevler, protestolar veya gösteriler yapabilir.

En çok konuşulan konulardan biri ise deprem. Doğal yollarla değil ama yüksek teknolojiyi kullanarak (haarp ya da tesla) böyle bir ihtimal olabilir, ama bunun çok düşük düzeyde olduğunu düşünüyorum. Zira Kova hava elementi bir burçtur. Bu yüzden de yer altı kaynaklı bir durum ihtimalini çok düşürmekte. Ama havacılıkla ilgili, hava yolları ile ilgili de bir endişe yaratacak bir durum meydana gelebilir belki. Hava yolu şirketlerinin teknolojisini bozmak, haberleşme ve uydu sistemlerinde karışıklıklar meydan gelmesi olabilir. Pek tabi ortaya atılan bir 14 Ağustos tarihi olduğu için bu senaryolardan bahsedebiliyoruz. 14 Ağustos koca bir balon olabilir ve bu olasılıkların hiçbiri de gerçekleşmeyebilir.

Hepimizi özgürleştirecek bir tutulma dilerim.

Dinçer Güner - Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları