loading
close
SON DAKİKALAR

Köy meydanlarında sinema

Köy meydanlarında sinema
Tarih: 18.07.2012 - 16:52
Kategori: Yerel

Diyarbakır'da 'yıldızlar altında sinema keyfi' etkinliği düzenleniyor...

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi'nin 'yıldızlar altında sinema keyfi' adlı etkinliği kapsamında köy meydanlarında film gösterimi yapılıyor.

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'yıldızlar altında sinema keyfi' adlı etkinlik çerçevesinde köy meydanlarında düzenlenen film gösterimlerinin ilki Cankatran köyünde yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Trabzon'daki bir belediyeye hibe ettiği itfaiye aracının konusunun işlendiği 'Yangın Var' filmi köydeki vatandaşlara izletildi.

Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Kardaş, klasik belediye hizmetlerinin yanı sıra toplumun her kesimine ulaşacak farklı hizmet ve çalışmalara öncelik verdiklerini söyledi.

Özellikle yaz aylarında parklara gelen halkın güzel zaman geçirmeleri için yaptıkları açık hava sinema günlerinin bu yıl 7'ncisini düzenlediklerini kaydeden Kardaş, halkın yoğun olarak gittiği 4 parkta film gösteri yapılacağı, ayrıca bu yıl ilk kez etkinliği köylere taşıdıklarını bildirdi.

Şehirde yaşayanların sinemaya ulaşmada daha avantajlı olduğuna değinen Kardaş, şöyle dedi:

'Köylerde yaşayan halkımızın bu anlamda imkan ve koşulları daha sınırlı. Bu yönüyle belediye olarak bu yıl köylere sinema götürerek bu eksikliği giderdik. Köyde yaşayan birçok kişi bu etkinlikle yaşamında ilk kez sinemayla tanışacak. Bu anlamda belediye olarak buna öncülük etmemiz bizim için gurur verici. Geçen yıllarda yaptığımız sinema günleri etkinliklerini binlerce kişi izlemişti.'

Cankatran Muhtarı Ali Yıldız, etkinlik sayesinde köyde yaşayan birçok kişinin sinema ile tanıştığını belirterek, bu tür etkinliklerin artarak sürmesini istediklerini ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları