loading
close
SON DAKİKALAR

Kredi kartları medyaya olumlu yansıyor

Kredi kartları medyaya olumlu yansıyor
Tarih: 28.05.2012 - 13:13
Kategori: Medya

MTM, kredi kartlarının medyada nasıl bir izlenim yarattığını inceleyerek bir rapır hazırladı...

Kredi kartları, tüketinin dert yandığı ama bir türlü de vazgeçemediği, kullanıcı sayılarının her geçen gün arttiğı finansal ürün.



Medyanın işlediği konular arasında sıkça yer alan kredi kartlarının, medyada nasıl bir izlenim yarattığını inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), Ocak- Mart arasını kapsayan bir analiz raporu hazırladı.



MTM'nin sektöre dair haber ve yazıları inceleyerek hazırladığı raporda, yedi farklı banka göz önünde bulunduruldu.



Markaların en fazla yansıma sağladıkları ay Ocak olurken, kredi kartları basında neredeyse tamamen olumlu haberlerle yer alıyor.



En çok haber Bonus Kard



MTM'nin analizeine göre, yılın ilk çeyreğinde basında en fazla yansıma sağlayan kredikartı, Garanti Bankası tarafından çıkartılan Bonus Card oldu. Medyada çoğunlukla, kampanya, avantajlar ve işbirliği ile ilgili konularla yer alan Bonus Card'ın, en fazla ilgi gören haberleri ise BP ve Samsunspor’la yaptığıişbirliği olurken, neredeyse tüm haberleri olumlu yansımalar sağladı.



World Card’ın hiç olumsuz haberi yok



Yapı Kredi Bankası’nın kartı World Card, araştırmaya göre basında en çok yer bulan ikinci kredi kartı markası.



Basında hiç olumsuz haberi olmayan World Card, iki nötr haberin dışında tamamen olumlu haber ve yazılarla basına yansıdı. Yer aldığı haberlerinin yüzde 88’i kampanya, avantajlar ve işbirliği konularını kapsarken, en yüksek algı içeren haberleri de yine bu konuyla ilişkili oldu.



Axess en fazla yansımayı Ocak ayında buldu


Akbank Axess  ise basının en fazla ilgisini çeken bir diğer marka oldu. Diğer kredi kartı markaları gibi Axess de, en fazla kampanya, avantajlar ve işbirliği içerikli haber ve yazılarda yer aldı. Haberlerinin hemen hemen hepsinde olumlu şekilde adından söz ettiren Axess, en fazla yansımasını Ocak ayında sağladı.



Maximum Kart yılın ilk çeyreğinde 17 milyonu aşkın erişim sağladı



Medyada en fazla yer bulan 4. kredi kartı markası, İş Bankası’nın Maximum Kart’ı oldu. Haberlerinin yüzde 83’üne olumlu olarak yansıyan kredi kartı markası, toplamda 17 milyonu aşkın erişim sağladı. Ağırlıkla, kampanya, avantajlar ve işbirliği konularında adından sıklıkla söz ettiren Maximum Kart, haberleri ile yüzde 71 oranında gazetelerde yer alırken, yüzde 29 oranında da dergilere konu oldu.


 

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları