loading
close
SON DAKİKALAR

Kritik merkezlerde aşılama başlıyor

Kritik merkezlerde aşılama başlıyor
Tarih: 18.01.2021 - 11:01
Kategori: Gündem

Sağlıkçıların ardından bu hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalan vatandaşlar ile personele koronavirüs aşısı yapılacak. Bu kapsamda toplam 87 bin kişinin aşılanacağı belirtiliyor.

CovId-19 ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının bu hafta içinde tamamlanmasıyla eş zamanlı olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı engelli ve yaşlı bakım kuruluşlarında kalan vatandaşlar ile personele CoronaVac aşısının uygulanmasına başlanacak.

Bu çerçevede diğer öncelikli grup olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve korumaevleri gibi kuruluşlarda kalan kişiler ve personele aşı uygulanması için süreç başlatıldı.

87 bin kişi aşılanacak

Bu kuruluşlardaki ilk doz aşı uygulamasının da bir haftada bitirilmesi planlanıyor. Aşılama kapsamında resmi ve özel bakımevlerindeki 18 bin 450 personel ile 30 bin engelli, resmi ve özel huzurevlerindeki 14 bin 470 personel ile 24 bin 200 yaşlı aşılanacak. Böylelikle kuruluşlarda toplam 87 bin 120 kişiye aşı uygulaması yapılacak.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları