loading
close
SON DAKİKALAR

Kriz ameliyathaneleri de vurdu

Kriz ameliyathaneleri de vurdu
Tarih: 27.09.2018 - 12:11
Kategori: Gündem

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yüksek dolar kuru sonrası tıbbi ilaç ve malzeme alımlarında yaşanan sıkıntıları sordu.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir soru önergesinde; Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının ardından yaşanan ilaç krizine, şimdi de hastanelerin klinik, acil servis ve ameliyathanelerinde tıbbi malzemelere ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların eklendiğini ifade ederek; Tıbbı malzemelerin büyük bir kısmının Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yer alan fiyatlar üzerinden ithal edildiğini, SUT fiyatının kurun çok altında kalması nedeniyle zarar etmek istemeyen firmaların ellerindeki ürünleri piyasaya sunmayıp depolarında muhafaza ettiklerini iddia etti.

CHP’li Emir; yaşanan bu gelişmeler sonrasında bazı hastanelerimizin klinik ve acil servisine hasta kabul etmediğini, kimi sağlık kuruluşlarının ameliyat olması gereken hastalarını ameliyata alamadıkları yönünde şikayetler aldığını bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini ifade ederek, Sağlık Bakanlığını acilen önlem almaya davet etti.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir önergesinde şu sorulara yer verdi;

1- Malzeme temininde yaşanan sıkıntılar nedeniyle, son 4 ayda, kliniklere ve acil servislere hasta kabul etme sıkıntısı yaşanan kamu ve üniversite hastanemiz olmuş mudur?

2- Malzeme temininde yaşanan sıkıntılar nedeniyle, son 4 ayda, kamu ve üniversite hastanelerimizde, ameliyat randevu günü gelmesine rağmen ameliyat yapılamayan hastamız var mıdır?

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları