loading
close
SON DAKİKALAR

Kubrick’in arşivde kalan projesi ‘Lunatic at Large’ hayata geçirilebilir

Kubrick’in arşivde kalan projesi ‘Lunatic at Large’ hayata geçirilebilir
Tarih: 15.02.2021 - 12:20
Kategori: Kültür & Sanat

Stanley Kubrick’in daha önce yapım aşamasına geçmemiş projesi “Lunatic at Large” filmi, Bruce Hendricks ve Galen Walker tarafından hayata geçirilebilir.

FilmLoverss’ın Variety’den aktardığı habere göre, Stanley Kubrick tarafından hayata geçirilmeyince tarihin tozlu raflarında kalan “Lunatic at Large”, yapımcı Bruce Hendricks ve Galen Walker tarafından bir  uzun metrajlı bir film olarak hayata geçirilebilir.

“2001: Bir Uzay Destanı” (2001: A Space Odyssey), “Dr. Garipaşk” (Dr. Strangelove) ve “Cinnet” (The Shining) gibi yapımlarla adını sinema tarihinde unutulmayacak bir yere yazan Kubrick 1999 yılında hayata veda etti. Ölümünün ardından arşivinde bulunan üç projeden biri ise, “Lunatic at Large”ın hikâyesiydi. Kubrick, projeyi bir noktada hayata geçirmeyi planlıyordu ancak bu isteği hiçbir zaman gerçekleşemedi.

Film noir türünde bir yapım olabilir

Filmin konusu şimdilik gizli tutuluyor ancak Walker ve Hendricks, “Lunatic at Large”ın hikâyesini Kubrick’in uzun yıllar boyunca birlikte çalıştığı yazar ve senarist Jim Thompson’la beraber hayata geçirdiği hikâyelerine uygun, film noir (kara film) türünde bir gerilim filmi olarak tanımladı. Filmin yapım sürecine 2021 yılının sonbaharında başlanması planlanıyor.

Walker filmle ilgili yaptığı açıklamalar sırasında “Yıllar sonra bir Stanley Kubrick projesini beyazperdeye taşıma fırsatı yakalamış olmak benim için bir hayalin gerçekleşmesi gibi” dedi ve filmi, Kubrick’in eşsiz tarzına uygun bir şekilde yapmak istediklerini söyledi. Hendricks ise, “Stanley Kubrick’in birçok yönetmen üzerinde muazzam etkileri oldu. Kendisine ait bu orijinal fikrin bize emanet edilmiş olması onur verici” ifadelerini kullandı.

Hendricks 20 yıl boyunca Walt Disney stüdyolarında çalıştı ve bu süreçte içlerinde “Altıncı His” (The Sixth Sense), “Armageddon” ve “Alice Harikalar Diyarında” (Alice in Wonderland)in de olduğu 250’den fazla yapımın sorumluluğunu üstlendi. “Karayip Korsanları” (Pirates of the Caribbean) ve “Pearl Harbor” gibi yapımlarda yürütücü yapımcı olarak yer aldı. Walker ise, 30 yılı aşkın bir süredir  yapımcılık, yazarlık ve üst düzey yöneticilik yapıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları