loading
close
SON DAKİKALAR

Küçük kızlarla olan 7 kişiye 36 yıl istemi

Küçük kızlarla olan 7 kişiye 36 yıl istemi
Tarih: 12.02.2012 - 03:01
Kategori: Yerel

Adana'da tecavüzüne uğradığı üvey babası Önder Y. tarafından tehditle erkeklere pazarlandığı ileri sürülen 15 yaşındaki A.G ile cinsel ilişkiye giren 7 kişiye 36'şar yıl hapis cezası isteniyor

İddiaya göre, A.G.’nin hayatını karartan olaylar zinciri, 5 yıl önce annesi 31 yaşındaki Meryem Y.’nin eşini terk edip, Antalya’ya Önder Y.’e kaçmasıyla başladı. Meryem Y., daha sonra kızı A.G.’yi de yanına alıp Önder Y. ile birlikte Antalya’nın Manavgat İlçesi’ne yerleşti orada da evlendiler. Fuhuşa aracılık etmek suçundan kaydı bulunan Önder Y., bir süre sonra nikahlı eşini para karşılığı erkeklere pazarlamaya başladı.

A.G. de annesinin evde olmadığı sırada üvey babasının tecavüzüne uğradı. Küçük kız, yaşadıklarını annesine anlattı. Kızına inanmayan anne Meryem Y., "İftira atıyorsun" diyerek onu Adana’da yaşayan anneannesinin yanına gönderdi.

Hürriyet Mahallesi’nde anneannesinin yanına yerleşen A.G., kendisinden 10 yaş büyük Sezgin Ş. ile nikahsız evlendirildi. Adana’ya gelen Önder Y., bu kez üvey kızını "Anneni öldürürüm" diye tehdit ederek fuhuş yapmaya zorladı. Sezgin Ş.’den de ayrılan A.G., üvey babasının yönlendirmesiyle para karşılığı erkeklerle birlikte oldu.

Önder Y., yaklaşık 3 ay önce kalp krizi geçirip ölünce küçük kız da ortadan kayboldu. Anne Meryem Y., kızının bulunması için polise başvurdu. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan A.G., D-400 Karayolu’nda bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen A.G. başından geçenleri gözyaşlarıyla anlattı.

Üvey babasının tehdidiyle çoğununun adını bilmediği kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini belirten A.G., "Üvey babam öldükten sonra bu işleri bırakmak istedim. Ancak sevgilim askere gideceği için paraya ihtiyacı vardı.

Daha önce birlikte olduğum kişilerle bir kaç kez daha para karşılığı cinsel ilişkiye girdim. Sevgilim askere gittikten sonra beni arayanlar oldu ama kabul etmedim" dedi. A.G. ifadesinin ardından devlet korumasına alınıp, yurda yerleştirildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, A.G.’nin ifadesinde birlikte olduğunu söylediği 7 erkek ile annesi Meryem Y.’yi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen sanıklardan 6’sı tutuklandı.

Tutuklananlar bir hafta sonra ara kararla tekrar tahliye edilirken tutuksuz 7 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Küçük kızın annesi Meryem Y.’nin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, sanıklar N.A (33), İ.Ü.(25), A.T.(31), C.B.(31), H.B.(23), K.D(28) ile L.A.(28) hakkında ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 36 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede küçük kıza tecavüz edip, erkeklere pazarladığı iddia edilen Önder Y.’nin ölümü sebebiyle hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları