loading
close
SON DAKİKALAR

Kulak ameliyatında öldü!

Kulak ameliyatında öldü!
Tarih: 12.02.2012 - 20:09
Kategori: Yerel

4 yaşındaki Pusat Kaya, doğuştan kafasına yapışık olan kulaklarından kurtulmak istiyordu

Bursa'da 4 yaşındaki Pusat Kaya, doğuştan kafasına yapışık olan kulaklarından ameliyat olması için yatırıldığı özel hastanede ameliyat sırasında hayatını kaybetti. Tek çocuğunu kaybeden ve kokoreççilik yapan baba İrfan Kaya, "Ameliyat sırasında solunumu duran oğlumu başka hastaneye sevkettiler. Orada da öldüğünü söylediler. Oğlumu ölü halde naklettiler" iddiasında bulundu. Savcılık, babanın şikayeti üzerine savcılık olaya el koydu.
 
İKİ YIL PARA BİRİKTİRİP AMELİYATA GÖTÜRDÜ
 Pusat Kaya'nın babası İrfan Kaya, kulakları kafatasına yapışık doğan oğlunu iki yaşında iken Uludağ Üniversitesi'ne, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor R. K.'ya götürdü. Pusat'ı muayene eden doktor, böyle bir ameliyatın çocuğun yaşı küçük olması dolayısıyla mümkün olmadığını, ameliyatın ancak 4 yaşında yapılabileceğini söyledi. Baba, oğluyla eve döndü ve iki yıl boyunca çalışıp biriktirdiği ve ameliyat için gereken 6 bin lirayla geçtiğimiz gün doktorun ameliyatı yapmak istediği özel hastaneye gitti.
 
AMELİYAT SIRASINDA SOLUNUM YOLLARI TIKANMIŞ
 Muayenelerinin ardından sabah saatlerinde ameliyata alınan Pusat Kaya'nın babası İrfan Kaya, ameliyat sırasında kapıda beklerden Doktor R.K.'nın yanına gelip, "Oğlunuzun solunum yolları tıkandı. Sanırım biraz fazla narkoz verilmiş. Ancak sakin olun" dediğini, ardından da durumu daha da ağırlaşınca ambulansla başka hastaneye götürüldüğünü, burada da oğlunun öldüğünü öğrendiğini söyledi.

"ÖLEN ÇOCUĞUMU HASTANEYE SEVK ETTİLER"
Çocuğunun ölüm haberini alan baba İrfan Kaya ve anne Hatice Kaya şok oldu. Acılı haberi alan ailenin yakınları da hastaneye akın etti. Elindeki paraları gösteren ve ameliyat bittikten sonra doktora vereceğini söyleyen kokoreç ustası İrfan Kaya, "Oğlumu 2 yıl önce doktora getirdim. Ancak doktor ameliyat için iki yıl daha geçmesi gerekir dedi. Yani oğlumun ameliyat edilebilmesi için 4 yaşında olması gerekiyormuş. Bende ne gerekiyorsa yapılmasını istedim. Doktor R.K. benden 6 bin TL para istedi. Çalışıp para biriktirdim. Oğlumu sabah erkenden hastaneye yatırdık. 4 saat boyunca ameliyatta kaldı. Doktor bana çocuğumun solunum yollarında sıkıntı oluştuğunu ancak korkmamam gerektiğini söyledi. Oğluma fazla narkoz verildiğini öğrendim. Durumu ağırlaşınca başka hastaneye sevk ettiler. Oğlum zaten özel hastanedeyken hayatını kaybetmişti. Buradaki hastaneye sadece gösteriş için sevk ettiler" dedi.

Ailenin şikayeti üzerine savcılık olaya el koyarken, Pusat Kaya'nın cesedi de otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Özel hastanenin yetkilileri konuşmaktan kaçınırken, Uludağ Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. R.K.'nın sekreteri, Doktor R.K.'nın 20 gün boyunca izinli olduğunu söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları