loading
close
SON DAKİKALAR

Kültür Merkezi 2011'e Veda Ediyor

Kültür Merkezi 2011'e Veda Ediyor
Tarih: 11.02.2012 - 21:17
Kategori: Yerel

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri, 2011 yılını geride bıraktığımız şu günlerde, çeşitli etkinliklerle yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergiliyor.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde resimden müziğe, el sanatlarından tiyatroya birçok branşta eğitim gören kursiyerler, 2011 yılını geride bırakırken, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergileyecekleri etkinlikler gerçekleştiriyor.

Dün, Çanta’da bulunan Silivri Belediyesi Gökhan Kurtulmuş Yaşlı Konukevi’ne ziyarette bulunan Kültür Merkezi kursiyerleri ve Kültür Merkezi’nde görevli müzisyenler, burada konuk olan yaşlılara müzik ziyafeti çekti. Konukevi’nde gerçekleştirilen ud dinletisi eşliğinde, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz eserleri seslendirilirken, konuk evi sakinleri gençlik yıllarını hatırladı. 

Ud dinletisi sonrası yaşlıların sevinçleri yüzlerinden okunurken, akşam düzenlenen Türk Halk Müziği konseri de Silivri halkına eğlenceli saatler yaşattı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yücel Erdem Salonu’nda düzenlenen konserde, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Korosu, ülkemizin çeşitli yörelerinden derledikleri halk türkülerini seslendirdi.



Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere eşi Esma Işıklar ile birlikte katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tüm türkülere keyifle eşlik etti. Konser sonunda kursiyeri tek tek tebrik eden Başkan Işıklar; “Geçmişten gelen duygularımızı yansıtan, üzüntümüzü, aşkı, özlemlerimizi anlatan türkülerimiz, bizim kültürel mirasımızdır. Gelecekte Silivri’nin daha aydınlık, modern, geleceğe umutla heyecanla bakan, sosyal yapısı gelişmiş, kendine güvenen bireyler yetişmesinde ve toplumun normalleşmesinde sanatın çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Bu çabaya katkı yapan kursiyerlerimize, eğitimcilerimize, yöneticilerimize ve bu akşam bu organizasyonu sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sevgi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Başkan Işıklar, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Türk Halk Müziği Korosu Eğitmeni Ahmet Tekin Kumaş’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Gecede 17 eser seslendiren koroya, izleyenler de keyifle eşlik etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları