loading
close
SON DAKİKALAR

Kumkapı Balık Hali'ne cami projesi

Kumkapı Balık Hali'ne cami projesi
Tarih: 02.06.2017 - 11:45
Kategori: Şehir

Kumkapı Balık Hali'ne yapılmak istenen marina planına yargı dur dedi, yeni projeyle ihtiyaca göre bir cami yapılacak.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre eski İstanbul’un kalbi tarihi yarımadadaki Kumkapı Balık Hali'ne yapılmak istenen marina planına yargı ‘dur’ dedi. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fazıl Uğur Soylu, hukuk mücadelesini sürdüreceklerini belirterek “Bölgede inşaat yoğunluğunun artması engellenmiş oldu” dedi.

CHP’li 8 Meclis üyesi, tarihi yarımadayı dönüştürecek imar planlarının iptali istemiyle dava açmıştı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, geçen yıl, 61 konu başlığından 37’sine yürütmeyi durdurma, 7’sine ise kısmen yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Fatih Belediyesi karara itiraz etmişti. Mahkeme, önce yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı, sonra da tarihi yarımadaya “elveda” dedirtecek bir karara imza atarak davayı bitirdi. Kumkapı Balık Hali’nin marina yapılmasına, Yedikule Bostanları’nın da bulunduğu bölgenin açık spor ve rekreasyon alanına dönüştürülmesine kapı açan imar planının yürürlüğe girmesine onay verdi.

Şehirciliğe aykırı

CHP’li Fazıl Uğur Soylu da Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak karara itiraz etti. Mahkeme, imar planlarındaki ‘marina’nın imar, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, itirazı kabul etti. 15 Mayıs’ta oy birliğiyle verilen kararla, imar planı iptal edildi.

AVRASYA TÜNELİ İÇİN YIKILDI

İstanbul Boğazı Avrasya Karayolu Geçiş Projesi’nin bağlantı yollarının geçeceği güzergâhta bulunan Kumkapı Balık Pazarı, İBB ekipleri tarafından 2015 yılının mart ayında yıkıldı. 1988’den bu yana Kumkapı’da faaliyet gösteren 36 balık tezgâhı ve restoran, yıkımdan bir süre önce boşaltılmıştı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi belgesine yansıyan İBB’nin ‘Yenileme Avan Projesi’ne göre Kumkapı Balık Hali’nin yeni imar planı şöyle:

* Çarşı üniteleri olarak 5 lokanta, 18 balık satış dükkânı, 3 balık-ekmek, 2 büfe, 2 manav ve 1 çay ocağı.

* İhtiyaca cevap verilecek yeni bir cami.

* Otoparklar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları