loading
close
SON DAKİKALAR

KumpasDer'den Balyoz kumpasını onayan eski hakim hakkındaki karara tepki

KumpasDer'den Balyoz kumpasını onayan eski hakim hakkındaki karara tepki
Tarih: 09.10.2019 - 12:40
Kategori: Gündem

Balyoz ve Hanefi Avcı-Devrimci Karargah kumpaslarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezasına Kumpas davaların mağdurlarınca kurulan KumpasDer tepki gösterdi.

Balyoz ve Hanefi Avcı-Devrimci Karargah kumpaslarını onayan dönemin Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul'un yargılandığı davada örgüte yardımdan oybirliğiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Kumpas davaların mağdurlarınca kurulan KumpasDer sosyal medya hesabından açıklama yaparak Ekrem Ertuğrul'a verilen cezaya tepki gösterdi. KumpasDer'in açıklamasında "Yargıtay 9.Dairesinin başkanı Ekrem Ertuğrul tarafından açıklanan karar ile Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan FETÖ ye biat etmeyen hiç kimsenin hukuk güvencesinin olmadığı ilan edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının hukuka ve adalete olan inancı tamamen yok edilmiştir" denildi. 

"Sürecin bütün failleri gerçek suçlarından hukuk ve adalet önünde hesap vermeden peşlerini bırakmayacağız" ifadelerinin yer aldığı KumpasDer'in açıklaması şöyle:

"1-Bu gün, 9 Ekim 2013 yılında Yargıtay 9.Ceza Dairesi tarafından Türkiye hukuk tarihine düşürülen en kara lekelerden birinin, hukuka ve adalete olan güvene indirilen ağır balyozun 6. Yıl dönümüdür.

2-Altı yıl önce FETÖ ve işbirlikçilerince önce emniyet içinde kurgulanan Balyoz Kumpası, siyasi iktidarın, yandaş medyanın her türlü manipülasyon desteği altında Özel Yetkili Mahkemelerde karara bağlandı.

3-Kumpas Davalar için önceden dizayn edilen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, üretilmiş sahte deliller ve bu sahtekarlıklar hakkında yerli ve yabancı hukuk otoriteleri tarafından verilmiş onlarca bilirkişi raporuna rağmen Balyoz kararını onadı.

4-Yargıtay 9.Dairesinin başkanı Ekrem Ertuğrul tarafından açıklanan karar ile Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan FETÖ ye biat etmeyen hiç kimsenin hukuk güvencesinin olmadığı ilan edilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının hukuka ve adalete olan inancı tamamen yok edilmiştir.

5-O gün bu kararı alkışlayanların, manşetlerinde bayram ilan eden sözde gazetecilerin, dostlarımızı betona gömen FETÖ yargısına saygı duymaya davet eden siyasilerin elbirliği, ülkemizi 15 Temmuzda uçurumun kenarına getirmiş, 250 vatandaşımızın şehadetine sebep olmuştur.

6-Ne Kumpas Davaları sürecinde kaybettiğimiz şehitlerimizi, ne yaşadığımız haksızlığı, hukuksuzluğu, ne de bu sürecin faillerini asla unutmayacağız. Sürecin bütün failleri gerçek suçlarından hukuk ve adalet önünde hesap vermeden peşlerini bırakmayacağız.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları