loading
close
SON DAKİKALAR

Kurallara uymayan elektrikli scooter sürücülerine ceza yağdı

Kurallara uymayan elektrikli scooter sürücülerine ceza yağdı
Tarih: 26.10.2021 - 10:23
Kategori: Gündem

Türkiye’de yaklaşık 50 bin adet e-scooter var. Kullanıcı sayısı ise 5 milyona ulaştı. Her geçen gün yaygınlaşan scooterların kullanımıyla ilgili nisan ayında düzenleme yapılmış ve yeni kurallar getirilmişti. İstanbul'da elektrikli scooter kullananlara yönelik yapılan denetimde, belirlenen kuralla...

Son dönemde yollarda sıkça gördüğümüz elektrikli scooterlar pandemiyle birlikte alternatif bir ulaşım aracı haline geldi. Genellikle kaldırımlarda bağlı bulunan ve mobil uygulamalar üzerinden kiralanan e-skuterlere her yaştan insanın ilgisi var.

Kısa mesafelerde avantaj sunan e-scooterları bireysel kullanım için satın alan da çok. Hal böyle olunca e-scooterlar Karayolları Trafik Kanunu’na bile eklendi. Yani trafik kurallarını ihlal eden e-scooter kullanıcılarına trafik cezası uygulanabilmesinin önü açıldı.

Elektrikli scooterların kullanımına yönelik bazı kuralların getirilmesinin ardından İstanbul'un çeşitli noktalarında denetimler yapılmaya başlandı. Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yapılan denetimlerde, elektrikli scooter ile kaldırımda ilerleyenler tek tek durduruldu. Kimileri ise polis ekiplerini görmesi üzerine scooterdan indi.

Durdurulan kişilere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca elektrikli scooter ile kaldırımda ilerlemekten 144 lira ceza kesildi. Ceza kesilen bir kişi, "Kaldırımda scooter kullanmak yasakmış ama biz bilmiyorduk. Onun için cezai işlem uyguluyorlar. Ceza 140 küsürmüş" dedi.

Öte yandan Fatih, Aksaray'da da denetim yapıldı. Aksaray Millet Caddesi'nde denetimde scooter kullanırken cep telefonuyla konuşan sürücüye, 'diğer karayollarını kullananların hareketlerini zorlaştırıcı ve tehlike yaratacak' şekilde hareket ettiği için 314 lira para cezası kesildi. Denetimler sırasında bazı elektrikli scooter kullanıcılarının denetim noktasına girmemek için kaçtığı görüldü.

Kaynak : Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları