loading
close
SON DAKİKALAR

Kuran dersine ayar

Kuran dersine ayar
Tarih: 28.06.2012 - 13:01
Kategori: Eğitim

Farklı sınıflardaki öğrenciler aynı sınıfta Kuran dersi alabilecek, böylece 10 öğrenci koşulu da aşılmış olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), seçmeli ders için “10 öğrenci koşulu” nedeniyle Kuranıkerim dersinde sayı yetersizliği olasılığına karşı “toplama sınıf” formülünü geliştirdi. Formüle göre, 8. sınıf öğrencisi ile 5. sınıf öğrencisi seviyelerine göre aynı sınıfta Kuran dersi alabilecek, böylece 10 öğrenci koşulu da aşılmış olacak. Ayrıca Din, Ahlak ve Değerler grubundaki tüm seçmeli dersler aynı gün içinde toplanabilecek.

MEB, 2012-2013 eğitim öğretim döneminden itibaren 1. ve 5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak olan “İlkokul ve Ortaokul Haftalık Ders Çizelgesi”ni yayımladı. 

Çizelgeye göre bir ortaokul öğrencisi, Kuranıkerim seçmeli dersini, ilk kez 8. sınıfta alabileceği gibi beşinci sınıftan itibaren sürekli olarak da seçebilecek. Farklı sınıf düzeylerinde olup seçtikleri ders açısından aynı seviyede olan öğrencilerden “seçmeli ders grubu” oluşturulacak. 

MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun bu durumla ile ilgili açıklamasına göre, “Bir öğrenci Kuranıkerim dersini ilk kez yedinci sınıfta alıyorsa ve henüz başlangıç seviyesinde ise bu dersi 5., 6. ve 8. sınıfta olan ve başlangıç seviyesinde okuyan öğrencilerle birlikte” alabilecek. Bir okulda seçmeli dersin açılabilmesi için en az 10 öğrencinin bu dersi seçmiş olması gerekiyor. 

Bakanlık, tüm sınıf öğrencilerinin aynı sınıfta Kuranıkerim dersi alabilmesini sağlayarak, 10 öğrencinin toplanmaması olasılığının da önüne geçmiş olacak.

Seviye tespiti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer “Seçmeli derslerin tüm sınıflarda alınabileceğini, eğer 8. sınıfta okuyan bir öğrenci bu seçmeli dersi almak istiyorsa, onun için de seviye tespit sınavı yapılacağını ve seviyesine uygun öğrencilerle birlikte dersi alabileceğini” açıklamıştı. 

Daha önce Kuran kursuna gitmiş bir öğrencinin bilgisinin de ölçülebileceği seviye tespit sınavı için hazırlıkların henüz başlamadığı öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları