loading
close
SON DAKİKALAR

Kur'an-ı Kerim Seçmeli Ders Oldu

Kur'an-ı Kerim Seçmeli Ders Oldu
Tarih: 30.03.2012 - 10:15
Kategori: Gündem

Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in hayatı, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak, imam hatip ortaokulları yeniden açılacak..

Meclis Genel Kurulu’nda 4+4+4 teklifinin görüşmelerine başlandı. 4+4+4 teklifinin 9. maddesine önerge veren AKP'nin teklifi MHP tarafından da desteklendi. Önergeye göre imam hatiplerin orta bölümü açılacak. Hz Muhammed ve Kur'an-ı Kerim dersleri seçmeli olarak okutulması benimsendi.

AKP, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen 4+4+4 teklifinin 9. maddesinde önerge verdi. Kabul edilen önergeye göre, ilköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşacak. Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin hayatı isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulacak.

AKP, teklifin 9. maddesine önerge verdi. AKP’nin verdiği ve kabul edilen önerge şöyle; “İlköğretim kurumları; dört yıl süreli ve zorunlu ilkokullar ile dört yıl süreli, zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam hatip ortaokullarından oluşur. Ortaokullar ile imam hatip ortaokullarında lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçimlik dersler oluşturulur. Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Bakanlıkça belirlenir.”

Önergenin gerekçesinde, “okutulacak seçmeli derslerle ilgili kamuoyundaki yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek amacıyla önerilmiştir” denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları