loading
close
SON DAKİKALAR

Kuran kursu kurana vergi indirimi

Kuran kursu kurana vergi indirimi
Tarih: 24.05.2012 - 13:57
Kategori: Ekonomi

Kuran kursu yaptıran da vergi indiriminden yaralanabilecek...

Tasarrufları arttırmak amacıyla yapılan düzenlemede cami yaptırana vergi indirimi öngören hükümet, şimdi de kamu alacaklarına ilişkin yasa tasarına kuran kursu yaptırana vergi indirimi maddesi ekledi.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün görüşülen amme alacaklarına ilişkin yasa tasarısında yapılan değişiklikle,hem gelir hem vergi indiriminden yararlanan cami, sinagog, kilise yaptıran, yardım edenlerin dışında din eğitimi veren tesisler de vergi indirimi kapsamına dahil edildi.

 

Buna göre bir caminin tamamını yaptıran ya da caminin sadece minaresini yaptıran hem gelir hem kurumlar vergisi istisnasından yararlanabilecek
 

Din eğitimi veren tesis yapana vergi indirimi

Maddede yapılan değişiklikle, “mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi olarak yaptırılacak ibadethaneler ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde yaygın din eğitimi veren tesislerin” ifadesi eklendi. İbadethane kapsamında sinagog ve kiliseler yer alıyor. Sinagog ya da kiliseyi tamir ettirenler de yaptıkları yardımları vergiden düşebilecek. Maddeye eklenen ‘yaygın din eğitimi verilen tesislerin’ ifadesiyle Kuran kurslarının yapımı da vergi istisnası kapsamına girdi. Ayrıca cami hocasının cemaatle sohbet için bir araya geldiği yerlerin de istisna kapsamı içine gireceği ifade edildi. Vergi istisnasının kapsamını Maliye Bakanlığı yasa çıktıktan sonra tebliğle belirleyecek. Bu tebliğle camiye yardımda herhangi bir alt sınır olup olmayacağı netlik kazanacak. 100 lira yardım yapanın da 10 bin lira yardım yardım yapanın da vergi istisnasından yararlanıp yararlanmayacağı tebliğle belirlenecek.



Vergi affına ‘af’

Amme alacakları tasarısında ayrıca geçen yıl getirilen vergi ve SSK primleri affına ‘yeni af’ geldi. Vergi affı kapsamında taksitlendirmede iki kere taksitini aksatan aftan yararlanamıyordu. Şimdi taksitlerini aksatanlara yeni imkân geliyor. Yasa çıktıktan sonra 4 ay içinde taksitini ödeyenler yeniden kapsama girecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları