loading
close
SON DAKİKALAR

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?
Tarih: 10.08.2019 - 10:38
Kategori: Gündem

Kurban Bayramı için artık sayılı günler kaldı. Bayram hazırlıkları hız kesmeden devam ederken ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, araştırmalarına devam ediyorlar. Bayram tatili ne zaman bitecek?

Bugün arife gününü idrak eden milyonlarca Müslüman, yarın başlayacak Kurban Bayramı'nın heyecanını şimdiden hissetmeye başladı. 11 Ağustos 2019'da birinci günüyle başlayacak bayramın ne zaman son bulacağı araştırılıyor. İşte, konuya ilişkin tüm detaylar....

Bayram tatilinin uzatılması konusuna Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Akif Ersoy, bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Ersoy, açıklamasında "Kurban Bayramı, tam yüksek sezonun ortasına denk geldi. (Bayram tatili) 9 gün olması, 5 gün olması bir şey ifade etmiyor, değişmiyor. Zaten yerlerin çoğu da dolu. Kabinenin vereceği bir karar, benim şahsen Bakanlık olarak karar verebileceğim bir konu değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Bugün öğleden sonra başlayacak Kurban Bayramı resmi tatili, 14 Ağustos Çarşamba bayramın dördüncü gününün idrak edilmesiyle son bulacak. 15 Ağustos Perşembe günü tüm çalışanlar, ayrıca kurumlarından izin almadılar ise iş başı yapacak.

KURBAN BAYRAMI GÜNLERİ

Kurban Bayramı'nın arife günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı günleri ise aşağıdaki gibi olacak;

Kurban Bayramı'nın 1. günü: 11 Ağustos 2019 Pazar

Kurban Bayramı'nın 2. günü: 12 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurban Bayramı'nın 3. günü: 13 Ağustos 2019 Salı

Kurban Bayramı'nın 4. günü: 14 Ağustos 2019 Çarşamba

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları