loading
close
SON DAKİKALAR

Kurban Kesimi Can Aldı

Kurban Kesimi Can Aldı
Tarih: 12.02.2012 - 14:58
Kategori: Yerel

Çorum’da kurban kesim yerindeki raylı askının yıkılmasıyla kestiği büyükbaş hayvanın altında kalan kasap 31 yaşındaki Murat Yıldız öldü.

Çorum’da kurban kesim yerindeki raylı askının yıkılmasıyla kestiği büyükbaş hayvanın altında kalan kasap 31 yaşındaki Murat Yıldız öldü.

Olay bugün sabah saatlerinde Çepni Mahallesi’nde meydana geldi. Özel Alaybey Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun girişimleri ile raylı askı sistemiyle hayvan kesim yeri oluşturuldu. Kesilen hayvanları asmak için yaklaşık 4 metre yükseklikteki raylı askıya çıkan kasap Murat Yıldız, sistemin çökmesiyle birlikte kesilmiş hayvanlarla birlikte hızla yere düştü. Askıdaki aparata takılı 6 büyükbaş hayvan da kancalarından çıktı. Hayvanlardan birinin altında kalan Murat Yıldız olay yerinde başına aldığı sert darbenin de etkisi ile yaşamını yitirdi.

Kasap Murat Yıldız’ın cansız bedeni Çorum Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yıldız’ın, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinden Çorum’a hayvan kesimi için geldiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

BAYRAMDA BAŞKA NELER OLDU?

KIZGIN BOĞA MAĞAZAYA DALDI

ŞANLIURFA’da, sahibinin elinden kaçan ve onlarca kişiyi peşinden koşturan azgın boğa, içi müşteri dolu 2 mağazaya daldı. Alışveriş yapanlara korku dolu anlar yaşatan boğa, güçlükle yakalanarak kesileceği alana götürüldü.

Kurban bayramında kesilmek üzere dün 3 bin 500 liraya satın alınan boğa, sahibi tarafından kamyonetle Köprübaşı semtindeki evine getirildi. Boğa kamyonetten indirilirken sahibinin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Kentin en işlek semti olan Atatürk Bulvarı’na çıkan boğa trafiği birbirine kattı.

Ellerinde sopa ve kement ile peşinden koşan yaklaşık 10 kişi tarafından güçlükle yakalanan boğa eve götürülmek istenirken kurtulup yeniden kaçmaya başladı. Peşinden koşanların, yağmur nedeniyle ıslanan zeminde kayarak düşmelerine yol açan boğa, bulvar üzerindeki 2 mağazaya girdi. İcerideki onlarca müşteriye korku salan boğa, peşinhden gelenlerce burada güçlükle yakalanıp, sakinleştirildikten sonra götürülebildi.

KASAPTAN 300 KİLO ET ÇALDILAR

ADANA’da bir kasabın kapısını zorlayarak açan kimliği belirsiz iki hırsız, soğuk hava deposundaki 300 kilo et ile para kasasını çaldı. Hırsızların karkas etleri kasaptan bir kamyonete taşımasını işyerinin güvenlik kamerası görüntüledi.

Merkez Yüreğir İlçesi’nde Onur Yeşil’in işlettiği kasabın önüne gece karanlığında gelen kimliği belirsiz iki hırsız, bir süre işyerinin önünde bekleyip, etrafı izledi. Ardından da kasaba yaklaşan hırsızlardan biri, önce vitrinden içeriye bakıp, bekçi olup olmadığını kontrol etti. Bu sırada diğeri ise sokağın köşesinde çevreyi kontrol etti. 

İşyerinde ve çevrede kimsenin bulunmadığını anlayan hırsızlar harekete geçti. İşyerinin alüminyum doğrama kapısını zorlayarak açan hırsızlar, içeri girip, çalınabilecek malzeme aradı. Bir süre kendi aralarında tartışan hırsızlar, daha sonra soğukhava deposundaki etlere yöneldi. Dolapta duran koyun ve sığır gövdelerini tek tek kucaklayıp, dışarı taşıyan hırsızlar, yan sokakta duran kamyonete yükledi. Güvenlik kamerası tarafından görüntülendiklerinin farkında olmadığı için rahat hareket eden hırsızlar, para bulunan kasayı da açmaya çalıştı. Başarılı olamayınca kasayı da beraberlerinde götüren hırsızlar kayıplara karıştı.

Sabah işyerine geldiğinde soygunu fark eden Onur Yeşil, şaşkına döndü. Kurban Bayramı boyunca kimsenin et ihtiyacı duymayacağını söyleyen Yeşil, "300 kilo eti çaldılar. Eminim ki kimsenin ihtiyaçları olmadığı için onları yememişlerdir. Kısa sürede satmaları da imkansız gibi. Ne yaptılar bilmiyorum ama beni 10-15 bin lira zarara soktular" dedi.

Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alıp, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

MERCEDES PROMOSYONLU BOĞA, 21 BİN LİRAYA SATILDI

SAMSUN’da Kurban Bayramı öncesinde 38 yaşındaki Orhan Kütür tarafından satışa çıkarılan 1.5 ton ağırlığındaki ’Paşa’ adlı boğa, 21 bin liraya satıldı.

İlkadım İlçesi Tepecik Mahallesi’nde 12 yıldır kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapan Orhan Kütür, 3 yaşında ve 1.5 ton ağırlığında olan ’Simental’ cinsi boğayı satışa çıkardı. 25 bin TL’den satışa çıkardığı boğayı alana da 1973 model Mercedes marka otomobil hediye edeceğini söyledi. Bunun üzerine gelen teklifleri değerlendiren Kütür, isminin açıklanmasını istemeyen Samsun Barosu avukatlarından birine boğayı 21 bin liraya sattı. Kütür, "Avukat isminin açıklanmasını istemedi. Ayrıca boğanın yanında hediye edeceğimiz Mercedes’i de istemedi. Biz de pazarlık yaparak 25 bin lira değer biçtiğimiz hayvanı 21 bin liraya verdik" dedi.

KURBANLIK SATICISI BABA OĞLU ZEHİRLENEREK ÖLDÜ

Van’dan geldikleri Mersin’de kurbanlık satışı yapan baba ve oğul, araç içine koydukları semaverin kömüründen zehirlenmeleri sonucu hayatlarını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Selim Ceyhan (53) ve oğlu Cihat Ceyhan (17), Van’dan kurbanlık satmak üzere Mersin’e gelerek Mithatpaşa Mahallesi’ndeki hayvan pazarına yerleşti.

Baba ve oğul dün gece çay demlemek için yaktıkları semaveri kamyonet tipi aracın arka bölümüne koydu. Sabah saatlerinde baba ile oğlunun uyanmadığın gören çevredekiler, aracın kapısını açtıklarında her ikisini de baygın vaziyette
buldu.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Selim Ceyhan ile Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Cihat Ceyhan, yapılan müdahalelere
rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

BAYRAM SABAHI UÇAK BEKLEDİLER

İSTANBUL’dan Düsseldorf’a gidecek olan ve çoğunluğu Almanya’da çalışan işçi olan 150 kişi saat 07.05’de kalkması gereken uçaklarının 16.45’de kalkacağını öğrenince isyan etti.

Duisburg’ta öğretmenlik yapan Süreyya Helvacı yolcu olarak kurallara uyduklarını ve havalimanına gelmeden önce bilet satan şirkete telefon da ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İki haftalık tatil için Türkiye’ye geldim. Duisburg’ta öğretmenlik yapıyorum. Bugün dönmem gerekiyordu. Yarın dersim var. Sabah 07.05’de Düsseldorf’a gitmemiz gerekiyordu. Sabah buraya geldiğimizde tur şirketinin önünde bir dosya kağıdına yazılmış ‘Uçak saat 16.45’de uçacak’ şeklinde bir yazı vardı. Bunu bize telefonla, internet aracılığıyla bildirebilirler, biz de ona göre gelirdik. Biletin arkasında yazıyor, ’Havalimanına gelmeden önce telefon edin’ diye. Biz telefon da ettik. Uçağın gecikmesi olacağına dair bir şey söylemediler. Söyleseler, bayram sabahını da ailemizle birlikte geçirirdik. Sabahın 04’ünden beri buradayız. Perişan olduk."

Duisburg’da bir şirkette TIR şoförlüğü yapan Ferhat Elmas da 17 yıldır Almanya’da çalıştığını belirterek, "Yarın sabah erkenden sefere çıkmam lazım. İnşallah dosya kağıdına yazdıkları saatte kalkarlar. Yoksa işten bile oluruz" dedi.
Almanya merkezli olan büyük bir tur şirketinden bilet aldıklarını söyleyen yolcular, "Kurban Bayramı sabahı biz kurban olduk. Sabahın erken saatlerinden beri buradayız. Şirkette de bize cevap verecek kimse yok. İnşallah dedikleri saatte uçağımız kalkar" diye konuştular.

KURBANLIKLAR ÇOCUKLARIN GÖZÜ ÖNÜNDE KESİLDİ

ZONGULDAK’ta, tüm uyarılara rağmen kurbanlıklar yine sokak aralarında ve küçük çocukların gözleri önünde kesildi. Çocuklar, kanlı görüntüleri korku dolu gözlerle izledi.
Kentte, halkın büyük bölümü kurbanlıklarını Zonguldak Belediyesi’nin Çaydamar Mahallesi’ndeki mezbahanesi ile yine belediyenin gösterdiği İnağzı ve İncivez mahallelerindeki alanlarda kesti. Bazı vatandaşlar evlerinin bahçesinde kurbanlarını keserken, bazıları ise yapılan tüm uyarılara rağmen sokak aralarında çocuklarının gözleri önünde kesti. Çocuklar, kanlı görüntüleri korku dolu gözlerle izledi. Terakki Mahallesi’nde çevre sakinlerinin oluşturduğu alanda kesilen kurbanlıklar nedeniyle sokakta biriken kan, açılan kanaldan akıtıldı. Kanalın çevresinde oynayan çocuklar da zaman zaman kurbanlıkların yüzülme ve parçalanma işlemini izledi. Evinin bahçesinde kesim yapan bazı aileler de küçük çocuklarının kurban kesimini izlemelerine engel olmadı.

IRAK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI HAŞİMİ, BAYRAM NAMAZINI BODRUM’DA KILDI

IRAK Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, bayram namazını Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki Torba Camisi’nde kıldı. Haşimi, namazın ardından vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra kendisini görüntüleyen gazetecilere el sallayarak kaldığı otele döndü.
Beş günlük tatil için, dün İstanbul aktarmalı olarak Bodrum’a gelen Tarık Haşimi, Rixos Otel’e yerleşti. Haşimi, bayram namazını, üst düzey müsteşarı ile sessiz sedasız geldikleri, otellerine 6 kilometre uzaklıktaki Torba Camisi’nde kıldı. Haşimi, namazın ardından imam Necdet Derdiyok ve cemaatle bayramlaştıktan sonra camiden ayrıldı. Haşimi, camiden ayrılırken kendisini görüntüleyen gazetecilere el salladı.

Haşimi’nin camiye gelişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındı. Haşimi’ye, 8 Iraklı sivil korumasının yanında Türk koruma görevlileri de eşlik edip, cami ve çevresinde kuş uçurtmadı.

İmam Derdiyok, Haşimi’nin camiye geleceğinden haberleri olmadığını belirterek, "Kendisini vaaz verdiğim sırada farkettim. Kendisinin camimizde namaz kılması onur verici. Kim olduğunu namazdan sonra bayramlaşırken söyleyip, İslam aleminin bayramının huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesi dileğinde bulundu. Ben de her bayramın insanları birbirine daha çok kaynaştıran, yardıma muhtaç insanlara kucak açan günler olduğunu belirterek karşılık verdim" dedi.
Haşimi’nin kaldığı otele kestirmek için 12 kurbanlık koç götürdüğü öğrenildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları