loading
close
SON DAKİKALAR

Kürşad Yılmaz: 'Sinan Ateş FETÖ'cüyse, onun öldürülmesi kararını veren, bu ocak genel başkanı da olsa o derece FETÖ'cüdür'

Kürşad Yılmaz: 'Sinan Ateş FETÖ'cüyse, onun öldürülmesi kararını veren, bu ocak genel başkanı da olsa o derece FETÖ'cüdür'
Tarih: 06.01.2023 - 14:05
Kategori: Gündem

Saygı Öztürk’e konuşan Yakup Kürşat Yılmaz, “Ben baba değilim, mafya değilim. Ben, kabadayılığı da kabul etmiyorum.

“Ben mafya değilim, haksızlığa boyun eğmem”

Saygı Öztürk’e konuşan Yakup Kürşat Yılmaz, “Ben baba değilim, mafya değilim. Ben, kabadayılığı da kabul etmiyorum. Kabadayı kendisini başkasına anlatamayan, kaba güce başvuran insandır. Ben, haksızlığa boyun eğmem. Ben, mafya denilen insanlarla, karanlık güçlerle mücadele ederek geldim. Bana haksızlık yapılırsa başkaldırırım. Hata yaptımsa, o insandan özür dilerim. Uyuşturucu kaçakçılığı yapanlar, satanlar, PKK, tefeciler, benden korkmasın diyemem. Bazıları kalemiyle, diliyle, bazıları da mücadelesini eliyle yapar” dedi.

Kürşat Yılmaz neler anlattı?

Yakup Kürşat Yılmaz, yurtdışına kaçmıştı. Bulgaristan'da yakalandı. 1999'da onu almaya giden iki emniyet mensubuyla ben de Sofya'ya gittim. Uçakta Yılmaz'ın, iki polis arasında fotoğrafını çektim. Ancak konuşmamıza emniyet mensupları izin vermemişti. Yılmaz, cezaevine girdi-çıktı, aradan yıllar geçti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaretine gitmesi, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in şehit edilmesiyle ilgili sessizlik devam ederken, açıklama yapması hayli dikkat çekti.
Bu açıklamalar için bir yerden talimat mı alıyor, yoksa kendiliğinden mi bu açıklamaları yaptığı da merak ediliyordu.
Yılmaz, aslen Giresunlu. Şehit edilen Sinan Ateş de Giresunlu. Ateş'in şehit edilmesinin ardından, Yılmaz'ın yaptığı açıklama tartışıldı.

ŞUNU DEMEK İSTEDİM

Yakup Kürşat Yılmaz, “Ben baba değilim, mafya değilim. Ben kabadayılığı da kabul etmiyorum. Kabadayı kendisini başkasına anlatamayan, kaba güce başvuran insandır. Ben haksızlığa boyun eğmem. Ben mafya denilen insanlarla, karanlık güçlerle mücadele ederek geldim. Bana haksızlık yapılırsa başkaldırırım. Hata yaptımsa, o insandan özür dilerim. Uyuşturucu kaçakçılığı
yapanlar, satanlar, PKK, tefeciler, benden korkmasın diyemem. Bazıları kalemiyle, diliyle, bazıları da mücadelesini eliyle yapar” diyor.
Sinan Ateş'in öldürülmesinden bir dönem başkanlığını yaptığı Ülkü Ocaklarının, günlerce MHP'nin açıklaması olmazken, Kürşat Yılmaz'dan açıklama geldi. Yılmaz, “Benim yaptığım açıklamanın özeti şu: Oyunlara gelmememiz, istihbarat güçlerinin oyuncağı olmamamızdır” diyor.

AÇIKLAMAYI KİM YAZDI?

Sinan Ateş için yapılan yorumlar arasında, “Aslında bacağından vurulacaktı ama karşı ateş edilince başından da vuruldu” denildi. Hatta ateş eden kişi için “Profesyonel değildi” diyenler de az değil. Daha nasıl profesyonel olacak, beş el ateş ediyor, beşi de Sinan Ateş'e isabet ediyor.
Bu cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılması konusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne büyük görev düşüyor. Ortada siyasi amaçla işlendiği izlenimi olan bir cinayet var. Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, yakından tanıdığı, birlikte yürüyüş yaptığı Ateş'in katil zanlılarını, emri verenleri adalete teslim edecek mi? Bekleyelim, görelim.
Yakup Kürşat Yılmaz'ın o açıklamayı kendisinin yazmadığı yolunda da yorumlar yapıldı. Yılmaz, “Televizyonda bir milletvekili, ‘Bu tür insanlar konuşmasını beceremezler. Büyük ihtimalle bu konuşma metnini avukatına yazdırmışlar' denildi. Kim isterse, gelsin iki saatlik program yapalım. Eğer benim genel kültürüm onlardan az ise konuşsunlar. Açıklamamın her kelimesi de bana aittir” dedi.

FETÖ'CÜ OLAN

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak, Yılmaz şunları söyledi: “Ben, seçim atmosferi öncesi vatandaşı uyandırıyorum. Yakınlarımla paylaştım, eğer Sinan Ateş FETÖ'cüyse, onun öldürülmesi kararını veren, bu ocak genel başkanı da olsa o derece FETÖ'cüdür. Ülke bu atmosfere girmişken tezgah altında yapılan bir oyun bu. Başka bir şey değil. Ama bilerek veya bilmeyerek kullanılıyor insanlar. Türkiye'yi ateşe sürükleten direkt CIA direktörüdür. Ben, bu oyunlara gelinmemesini açıklamamda izah ettim.
Sinan Ateş FETÖ'cü olabilir. Ama öldürme emrini veren kimse, o da bence FETÖ'cüdür. Bugün polis teşkilatında, diğer kamu kuruluşlarında on binlerce FETÖ'cü var. Ben de 17 yıl FETÖ'cülerin tezgahları sonucu cezaevinde yattım. Bana çok tekliflerde bulundular, bunlar ifadelerimde var. Ben böyle diyorum ama bazıları anlamak istediği gibi anlıyor.”

YEMİNLE SÖYLÜYORUM

Böyle bir açıklamayı niçin yaptığını, açıklamasıyla ilgili olarak önceden görüştüğü kişiler olup olmadığını sorduğumda, cevabı şöyle oldu: “Açıklama yapılmayınca bir kargaşa yaşandı. Milletin sakin olmasını, ajan faaliyetlerinin ülkemizde fazla olduğunu, bunlara uymamamız, aklıselimle karar vermemiz ve bu şekilde analiz etmemiz gerektiğini vatandaş olarak söyledim. Olandan rahatsızlık duyduğum için açıklama yaptım. Yeminle söylüyorum açıklama öncesi ne genel başkanla görüştüm ne herhangi bir yetkiliyle görüştüm.”
Kürşat Yılmaz. Çok şey yaşamış, kendisine çok değişik öneriler yapılmış. Bunların bazıları da ifadelerinde anlatmıştı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ardından yazılı açıklama yapan Yılmaz, ’oyunun parçası olmayın’’ dedi. Uzun yıllar cezaevinde FETÖ kumpası ile tutuklu bulunan ve kısa bir süre öncede tahliye edilen Kürşat Yılmaz, sosyal medya adresinden uyarılarda bulundu. Kürşat Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada önemli vurgular yaptı.

Yakup Kürşat Yılmaz açıklamasında;

"Bir şahlanış olacak. Kolay mı sanırsınız. Tarih küllerinden doğacak. Önümüzü mü açacaklar mı sanırsınız. Kırılacak zincirler, yıkılacak duvarlar. Tarih Türk’ü yazacak. Verilmeden mücadele galip mi gelinecek sanırsınız…
İşte batıl ile hakkın mücadelesi bin yıldır vardı, bugün yine karşı karşıyayız. 2023 yeni bir başlangıç yılı olacak. Türkiye’nin yükseliş sürecini engellemek isteyen istihbarat yapıları, tek tek adımlarını atıyor. Bu yüzden yaşanacaklara karşı uyanık olmak, birliktelik içinde vakur hareket etmek zorundayız.
Mensubiyet şuuru ile büyüdüğümüz, yetiştiğimiz Ülkü Ocakları, akabinde siyasi hayatımızı sürdürdüğümüz Milliyetçi Hareket Partimiz zan ve hizan altında bırakmaya çalışan sosyal medyada bir güruh söz konusudur.
Bizler bu teşkilatın evlatları olarak her zaman ve her daim nefesimizin yettiği son güne kadar liderimizin ve teşkilatlarımızın emrinde olmaya devam edeceğiz. Fitneye yer vermeden üstümüze kurulan oyunlara aldırmadan mücadelemize devam edeceğiz. Yılmadan, yıkılmadan ve bir milim bükülmeden mücadelemizi sürdüreceğimizi kimse aklından çıkarmasın…
Mersin’de 17 Mart 2022 yılında 19 yaşında şehit edilen Adana Ülkü ocaklarına bağlı Emrullah Kaplan kardeşimiz unutulmamalıdır. Ülkücü katili ülkücü olamaz. Türk Silahlı kuvvetlerinde general bir zamanlar ülkü ocaklarında genel başkan olsalar da bu kurumlara sızmış FETÖ ajanlarıdır ancak.
O yüzden yarın ben ne yaptım dememek adına dava arkadaşlarıma mesajım nettir. CİA merkezli oyunların bir parçası olmamak, nereye hizmet ettiğini bilmeyen davranışlardan uzak durmak gerekir. Ve sizlere bu sisli havada tek mesajım; Lider-Teşkilat-Doktrin"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları