loading
close
SON DAKİKALAR

Kürt işçilere Irkçı Saldırı

Kürt işçilere Irkçı Saldırı
Tarih: 15.03.2012 - 18:48
Kategori: Yerel

Van'dan deprem sonrası Kütahya Emet'e gelen Kürt işçilere ırkçı saldırıda bulunuldu...

Van'dan deprem sonrası Kütahya Emet'e gelen Kürt işçilere ırkçı saldırıda bulunuldu. İddialara göre işçilerle aralarında tartışma çıkan 2 kişinin işçilere saldırması ile başlayan kavga sonrası işçilerin çalıştığı şantiye basılarak, eşyaları yakıldı. İşçiler olayların ardından Kütahya merkeze götürüldü.

Kaymakam suçluyu buldu: "İşçiler"

İşçilerin kaldığı çadırları yakan ırkçıların saldırısı sonrası, olay yerine gelen Valinin arabasını da taşladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Emet Kaymakamı Sefa Güler, adeta işçileri suçlayarak, "Bu 16 işçi, Van ve Erciş'teki depremden sonra çalışmak için buraya geldi. İlçemize geldiklerinde güvenlik sorgulamalarını yapmıştık. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı için işe başladılar" dedi.

Belediye Başkanı: "Olay münferittir"

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ise ilçede milli duygular ve vatanseverliğin ön planda olduğunu belirterek, bu hissiyatın istismar edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Olay sırasında ilçe halkı ve sivil toplum örgütlerinin sağduyulu yaklaşım sergilediğine işaret eden Koca, “Bu olay münferittir. İlçemizin tarihinde bir ilktir. Emet güvenli bir ilçedir. Bu tür olayların tekrarlanmayacağını biliyoruz, yaşanmasını da istemiyoruz” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları