loading
close
SON DAKİKALAR

Kürt Yönetimi'nden petrol resti

Kürt Yönetimi'nden petrol resti
Tarih: 24.05.2012 - 17:05
Kategori: Dünya

''Sorun devam ederse yurtdışına ham petrol satacağız''

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, bütçe tahsisatı konusunda Bağdat yönetimi ile sorun yaşamaya devam ettiklerine dikkat çekerek, bir çözüme ulaşılamaması halinde dışarıya ham petrol verebileceklerini söyledi.

Neçirvan Barzani'nin başkanlığında toplanan IKBY Bakanlar Kurulu, Bağdat-Erbil arasında bir süredir devam eden sorunları ele aldı. Toplantı sonunda bir açıklama yapan IKBY Başbakanı Barzani, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin "petrol kaçakçılığı" iddialarıyla ilgili Bölgesel Yönetim'e haksızlık yaptığını savunarak, Irak Hükümeti'ni anayasaya uygun hareket etmemekle suçladı.

"PETROL SATABİLİRİZ"
Irak hükümetinden sadece haklarını istediklerini söyleyen Barzani, "Federe Irak hükümetinden talebimiz anayasada belirtildiği üzere bütçenin yüzde 17'sini bölgemize tahsis etmesidir. Sorun devam ederse Bölgesel Hükümet olarak kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek ve elektrik sağlamak için yurt dışına ham petrol göndereceğiz" diye konuştu.

Türkiye'ye yaptığı ziyareti de değerlendiren Barzani, "Türk yetkililerin bölgemizdeki vatandaşlarımızın daha müreffeh bir hayat yaşamaları için çok güzel bir politika uyguladığını gördüm. Bu politika, ilişkilerimizin daha da iyiye gideceğine işaret etmektedir" dedi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları