loading
close
SON DAKİKALAR

Kürtaj yasağına karşı imzalar Meclis'e gönderildi

Kürtaj yasağına karşı imzalar Meclis'e gönderildi
Tarih: 04.07.2012 - 16:46
Kategori: Kadın

Kadın Emeği Kolektifi, kürtajın yasaklanmak istenmesine karşı topladıkları imzaları Meclis'e gönderdi, "Kürtaj haktır karar kadınların" dedi...

İSTANBUL- Kürtaj Haktır Karar Kadınlar Platformu'nun başlattığı imza kampanyası kapsamında 2900 imza toplayan Kadın Emeği Kolektifi, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından, kürtajın yasaklanmak istenmesine karşı topladıkları imzaları Meclis'e gönderdi.



Kadın Emeği Kolektifi Sözcüsü Gamze Ertürk yaptığı açıklamada, kadınların örgütlü mücadelesi sonucu kürtajı yasaklamak isteyen AKP Hükümetinin geri adım attığını söyledi. Bakanlığın adından "kadın" ifadesini çıkartan zihniyetin son olarak GEBLİZ sistemi ile kadınları fişlemeye çalıştığını kaydeden Ertürk, kürtajın ücretsiz, güvenli ve ulaşılabilir bir hak olarak kadınlara iade edilmesini istedi. Ertürk, kürtajın hak, kararın ise kadınlara ait olduğunu bir kez daha hatırlattı.


Meclis'e daha önce 66 bin imza gönderildiğini hatırlatan Ertürk şunları söyledi: "Buradan tüm yetkililere ve yandaşlara sesleniyoruz; sizler bize rağmen hiçbir şeyi kafanıza göre yapamazsınız. Bizleri ve taleplerimizi görmezden gelemezsiniz. Siz tatile girmeyeceğinizi söylüyorsunuz biz de diyoruz ki; 'siz kendiniz için çalışırken bizim oturup sonucu bekleyeceğimizi düşünüyorsanız çok aldanıyorsunuz'. Biz kadınlar her daim haklarımızın peşinde olacağız."


"AKP elini bedenimden çek", "Kürtaj yasaklanamaz", "Kürtaj değil yasaklamak cinayet" dövizlerinin taşındığı basın açıklamasının ardından kadınlar topladıkları 2900 imzayı Galatasaray Postanesi'nden Meclis'e gönderdi.

 

ETHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları