loading
close
SON DAKİKALAR

Kürtçe gözaltısı

Kürtçe gözaltısı
Tarih: 27.05.2012 - 11:59
Kategori: Gündem

Diyarbakır'da Kürtçe müzik çalan bir otobüs şoförü gözaltına alındı...

AKP hükümetinin Kürt sorununun çözümü konusunda özellikle de Kürtçenin hayatın birçok alanında serbest olduğuna ilişkin iddiası havada kaldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in hayatının anlatıldığı ve TRT Şeş’te yayınlanması beklenen belgeselin Kürtçe çekimlerinin yapıldığı gün, Kürtçe müzik çalan bir otobüs şoförü gözaltına alındı. 

İddiaya göre, Diyarbakır’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsü sürücüsü Kadri Pervane (29), otobüste Kürtçe müzik dinlemeye başladı. O sırada otobüste yolcu olarak bulunan sivil polis, Pervane’yi Kürtçe müzik çalmaması konusunda uyardı. 

Sivil polis, Kürtçe müziğin yasak olduğunu söyleyerek müziğin kapatılmasını istedi. Bunun üzerine şoför ile polis arasında tartışma çıktı. Birkaç yolcunun da tartışmaya katıldığı belirtilirken polisin yardım istemesi üzerine resmi ekipler gelerek aracı bağladı ve şoför Pervane’yi de gözaltına aldı. 

Kürtçe müzik ve kasetin bu ülkede serbest olduğunu bildiklerini söyleyen Özel Halk Otobüsleri Odası Başkanı Fesih Kaya “Maalesef Kürtçe müziğin yasak olduğunu öğrendik. Sayın bakanlarımız ve diğer yetkililer çıkıp Kürtçe konuşuyorlar. Kürtçenin serbest olduğunu söylüyordu görüyoruz ki bu ülkede halen Kürtçe serbest değilmiş” dedi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları