loading
close
SON DAKİKALAR

Kürtçe konuştuğu için linç edilerek başından silahla vurulan Şirin Tosun yaşamını yitirdi

Kürtçe konuştuğu için linç edilerek başından silahla vurulan Şirin Tosun yaşamını yitirdi
Tarih: 14.10.2019 - 10:27
Kategori: Yaşam

Adapazarı'nda Kürtçe konuştuğu için önce 6 kişi tarafından linç edilen ve sonra başından silahla vurulan 19 yaşındaki Şirin Tosun, 50 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Öz Diyarbakır firmasında muavinlik yapan ve ailesiyle birlikte fındık toplamak için mevsimlik işçilik için Adapazarı'na fındık toplamaya giden Şirin Tosun, 50 gündür tedavi gördüğü Adapazarı Devlet Hastanesi Yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

21 Ağustos'ta Adapazarı'nda havanın yağmurlu hava nedeniyle fındık toplamaya ara verildiği için arkadaşıyla gittiği çarşı merkezinde Kürtçe konuştuğu için 6 kişinin linç girişime maruz kalan ve sonra da başından silahla vurularak öldürülen Tosun, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 50 gün yaşam mücadelesi veren Tosun, 12 Ekim gecesi yaşamını yitirdi. 

Cenazesi Dicle'nin Kaygusuz (Hecika) köyüne getirilen Tosun burada aile mezarlığına defnedildi.

Olay günü, saldırı sonrası kaçan M.S.V., Z.A., F.A., T.A., S.I. ve E.M. isimli kişiler Karasu Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş timleri ve İl Jandarma Komutanlığından gönderilen JASAT timleri tarafından gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden E.M'nin olayda kullanılan tabancayı arazide sakladığı bilgisine ulaşan ekipler, tabanca, şarjör ve 6 fişeğe el koymuştu.

Kaynak : Mezopotamya Ajansı-Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları