loading
close
SON DAKİKALAR

Kurtulmuş:

Kurtulmuş:
Tarih: 12.02.2012 - 00:07
Kategori: Siyaset

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dünyada yaşanan krizlerin sebebi batı medeniyetidir. Krizin bu medeniyet ile çözülmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum" dedi.

Numan Kurtulmuş, Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde, Medeniyet Gençliği derneği tarafından düzenlenen, "Küresel Uygarlık Krize ve Çıkış Yolu" konulu konferansa katıldı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, dünyada insanların birçok sorunla boğuşmak zorunda olduğunu söyledi. Dünyanın birçok yerinde küresel çapta iktisadi ve siyasi krizlerin yaşandığını belirten Kurtulmuş, "Aynı zamanda yaşanan açlıklar, kıtlıklar, yoksulluklar, işgaller de insanların belini büküyor" diye konuştu.

Kurtulmuş, muhtemelen önümüzdeki yıllar boyunca devam edecek olan bu krizlerin sadece bir ülke, bir coğrafya ile sınırlı olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yaşanan, 3 asırdır dünyaya hakim olan batı medeniyetinin, modern batı uygarlığının neden olduğu kapsamlı bir medeniyet krizidir. Dünyada yaşanan krizlerin sebebi batı medeniyetidir. Krizin bu medeniyetle çözülmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Batı medeniyetinin insana ve topluma bakışında yanlışlıklar bulunuyor. Dünyaya, insana ve topluma bakışı, bir medeniyetin nasıl bir medeniyet olduğunu da ortaya koymaktadır. Batı medeniyeti, ’Dünya bizimdir, biz kontrol etmek zorundayız’ gözüyle dünyaya bakıyor."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları