loading
close
SON DAKİKALAR

Kurultay benim kurultayım

Kurultay benim kurultayım
Tarih: 11.02.2012 - 19:19
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 26 Şubat’ta Ankara’da gerçekleşecek olağanüstü kurultayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu bu çıkışıyla olağanüstü kurultay talebini içeren imzaları genel merkeze teslim eden parti içi muhalefete “Kurultay sizin kurultayınız değil. Haliyle de kurultay gündeminde değişiklik yapamazsınız. Çağrımla toplanacak kurultayın sizi tatmin etmeyeceğini düşünürseniz, imzalarınız gereği olarak bir hafta sonra yeniden kurultay toplarız” mesajı yolladı. 

26 Şubat ve 3 Mart

Parti içi muhalefetin Kılıçdaroğlu’na yanıtına göre CHP’de 26 Şubat’ın ardından 3 Mart’ta da kurultay toplanması söz konusu olabilecek. CHP’nin Ankara Eryaman Temsilciliği açılış töreni sonrasında yaptığı açıklamalarla muhalefete mesaj yollayan Kılıçdaroğlu, “ikinci kurultay” olasılığını ise “Öyleyse imzacıların kurultay talebiyle ilgili de ayrı bir karar alacaksınız” sorusuna yanıtla açıkladı: “Evet. O duruma da bakacağız. Arkadaşlarımızın taleplerini değerlendireceğiz.” Kılıçdaroğlu’nun, “Tüzük değişikliğiyle ilgili getirdikleri tüm önerileri bizim değişiklik metnimizde olacak” sözleri de CHP kulislerinde “Talepleriniz karşılandığı için kurultay talebinizden vazgeçin” isteği olarak değerlendirildi. 

Başkanlık seçimi olabilir

Kılıçdaroğlu, kendi kurultay çağrısını yaparak muhalefetin kurultay gündemini değiştirerek, tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürme isteğini de engellemiş oldu. CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultayın gündemi sadece kurultay çağrısı yapan makam tarafından değiştirilebiliyor.

Öte yandan CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun 26 Şubat’taki kongrenin gündemine tüzük değişikliğinin yanı sıra genel başkan ve Parti Meclisi seçimlerini de ekleyebileceği konuşuluyor.

Eryaman açılışı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı Eryaman İrtibat Bürosu’nun açılışını gerçekleştirdi. İrtibat bürosunun önünde toplanan CHP’lilere seslenen Kılıçdaroğlu’na vatandaşların yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları ve Ankara miletvekilleri de eşlik etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları