loading
close
SON DAKİKALAR

Kurultay Tartışmasına Baykal da Katıldı

Kurultay Tartışmasına Baykal da Katıldı
Tarih: 11.02.2012 - 19:11
Kategori: Siyaset

'Öncelikle talep edilen kurultay yapılmalı'

Kurultay Tartışmasına Baykal Da Katıldı 

'Öncelikle talep edilen kurultay yapılmalı'

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'de kurultay tartışmalarına ilişkin tavrını muhalefetten yana koydu. Baykal'ın delegelerin talep ettiği kurultayın yapılmasını istediği ve "Şapkadan tavşan çıkarır gibi 'kurultay yapıyoruz' diyerek örgüte gündem dayatılırsa ben o kurultaya gitmeyi düşünmüyorum" dediği öğrenildi. 

CHP'de olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili tartışmalar sürerken, bugüne kadar bu konuda konuşmamayı tercih eden Baykal'ın son gelişmeleri yakından izlediği ve yakın arkadaşları ile değerlendirdiği bildirildi. 

Baykal'ın yakın arkadaşlarına kurultay tartışmaları ile ilgili olarak,"Eğer delegelerin iradesiyle talep edilen kurultay öncelikli olarak yapılmaz ise şapkadan tavşan çıkarır gibi kurultay yapıyoruz düşüncesi ile gündemi örgüte dayatır, örgütün talepleri yoktur diyerek ilgisiz kalınacak bir tavır sergilenirse, ben bu kurultaya gitmeyi düşünmüyorum.Ama bu fikrimi bir iki gün içinde bir randevu alıp görüştükten sonra kamuoyuna deklere edeceğim" dediği öğrenildi.Genel Başkan'dan bir iki gün içinde bir randevu alıp görüştükten sonra kamuoyuna deklere edeceğim" dediği öğrenildi. 

'Güçleri birleşiyor' 

Baykal'ın yaptığı bu değerlendirme kulislerde, "Baykal ve arkadaşları kurultay tartışmalarında Genel Merkezin karşısında yer alan muhalefetten yana tavır aldı" şeklinde algılandı.Baykal'ın tavrı üzerine siyasi kulislerde, "Tüzük kurultayı hazırlıkları sırasında belli bazı tüzük maddeleri üzerinde görüş ayrılığı olması yüzünden bozulan ve Baykalcıların imza kampanyasına destek vermemeleri ile sonuçlanan Baykal ve Önder Sav birlikteliği yeniden sağlandı" değerlendirmesi yapıldı. Baykal'ın yakınlarına,"Bu işi tıkayanlar ne diyor buna.

Genel Merkez kurultay yaparsa 2. kurultayı yapmanın anlamı kalmaz. Çünkü kuruItay isteyenlerin talepleri başka. Genel Merkez tüzük kurultayı yapsa bile talepleri karşılamış olmaz. 

Delege iradesine saygı duyuımalı ve talepleri yerine getirilmelidir. Ya da delegelerin talep ettiği kurultayı daha 
önce yapmak gerekir" dediği belirlendi.

Baykal: 'Iki kurultay peş peşe yapılacak' 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'deki kurultay karmaşası ile ilgili olarak, "26 Şubat'ta ilk kurultay. İkincisi de o da yarın ilan edilecek, onun da yarın duyurusu çıkacak.lkisini birleştirme olanağımız yok tüzüğe göre, dokunamıyoruz ayrı ayrı yapacağız"dedi. 

Kılıçdaroğlu birleştiremeyiz

Kılıçdaroğlu, TBMM'de grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı."İki kurultay birden mi yapılacak" sorusuna CHP Genel Başkanı, "ayrı ayrı" karşılığını verdi. 

Kılıçdaroğlu, "26 Şubat'ta ilk kurultay, ikincisi ne zaman" sorusunu, "İkincisi de o da yarın ilan edilecek, onun da yarın duyurusu çıkacak" şeklinde yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "o zaman peş peşe iki kurultay" sözüne de "1kisini birleştirme olanağımız yok tüzüğe göre, dokunamıyoruz ayrı ayrı yapacağız" karşılığını verdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları