loading
close
SON DAKİKALAR

Kuş gribi değil yalancı vebaymış!

Kuş gribi değil yalancı vebaymış!
Tarih: 14.05.2015 - 17:57
Kategori: Gündem

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, yaklaşık bin tavuk, İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü gözetiminde gömülerek, itlaf edildi.

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, yaklaşık bin tavuk, İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü gözetiminde gömülerek, itlaf edildi. Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş, tavuk ölümlerinin kuş gribinden değil, yalancı vebadan kaynaklandığını söyledi.

Bayramiç'e 20 kilometre mesafedeki Sarıot Köyü'nde, muhtar Tuncay Kaya ile bir komşunun toplam beş tavuğu, geçen 12 Mayıs gecesi aniden telef oldu. Kuş gribinden şüphelenen muhtar Kaya, telef olan tavukları ertesi gün Bayramiç İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğü'ne götürdü. Tavuklar gerekli incelemelerin yapılması için İstanbul Pendik'teki Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Tahlil sonuçları beklenmeden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, köydeki yaklaşık bin tavuğu çuvallarla topladı. Köyün futbol sahası yanındaki boş araziye getirilen tavuklar kepçeyle kazılıp, kireçlenen çukura gömülüp, itlaf edildi. Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Uydaş, tavuk ölümlerinin kuş gribinden değil, yalancı vebadan kaynaklandığının yapılan tahlil sonuçlarıyla belirlendiğini bildirdi. Uydaş, köylülerin maddi zararının da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından karşılanacağını söyledi.

Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya da ilçede kesinlikle kuş gribi vakasına rastlanmadığını belirtip, "Vatandaşlarımız rahat olsun" dedi.Öte yandan, bir haftadır ilçedeki belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarda, kuş gribine dikkat çekilip, besicilerden tavuklarını dışarıya salmamalarının istenmesi dikkati çekti.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları