loading
close
SON DAKİKALAR

Ladin'in öldürüldüğü gün Afganistan'da

Ladin'in öldürüldüğü gün Afganistan'da
Tarih: 02.05.2012 - 15:48
Kategori: Eğitim

Obama'nın sürpriz Afganistan ziyaretinden sonra, başkent Kabil'de AB ve BM çalışanlarının kaldığı yere yönelik intihar saldırısı düzenlendi...

ABD Başkanı Barack Obama'nın sürpriz Afganistan ziyaretinden sonra, başkent Kabil'de AB ve BM çalışanlarının kaldığı yere yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Yedi kişi ölürken, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları ve yetkililer, Green Village adıyla bilinen yerleşkenin nizamiyesine yapılan intihar saldırısının bomba yüklü araçla ve burka giymiş Taliban militanlarınca gerçekleştirildiğini belirtti.

Yüzlerce yabancının kaldığı yerleşkeye yönelik saldırıda ölü sayısının 7'ye yükseldiği açıklanırken, Afganistan İçişleri Bakanlığı da yerel saatle 06.00'da başlayan saldırıda çoğu okul yolundaki çocuk olan 17 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bomba yüklü aracın infilakıyla yerle bir olurken, intihar saldırısının ardından tesisin önünden geçen anayola, yakındaki okula gitmekte olan çocukların ayakkabıları, kitapları, okul malzemeleri ve kanlı kimlikleri saçıldı.

Taliban sözcüsü Zebiyullah Mücahid, saldırının, Obama'nın ziyaretine yanıt olarak dün gece planlandığını bildirdi.

"Tüm saldırgarlar öldürüldü"

Afganistan'daki NATO gücü ise (ISAF), AB ve BM çalışanlarının kaldığı yere yönelik saldırıya derhal ve etkin biçimde yanıt verildiğini, tüm saldırganların öldürüldüğünü belirtti.

ISAF'ın sözcüsü Alman General Carsten Jacobson yayımladığı açıklamada, Afgan güvenlik güçlerinin saldırıyı durdurmak için ivedilik ve etkinlikle yanıt verdiğini, tüm saldırganları öldürdüğünü belirtti.

Saldırıyı devam ettiği sırada üstlenen Taliban militanları, "yabancı bir askeri üssü" hedeflediklerini bildirmişlerdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları