loading
close
SON DAKİKALAR

‘Laikliği kazanacağız’ bildirisi dağıtan TİP Genel Başkanı hakkında fezleke hazırlandı

‘Laikliği kazanacağız’ bildirisi dağıtan TİP Genel Başkanı hakkında fezleke hazırlandı
Tarih: 20.06.2019 - 15:01
Kategori: Gündem

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın 2016 tarihinde Kadıköy'de "Laikliği Kazanacağız" bildirisi dağıtırken darp edilerek gözaltına alınması sonrasında “görevi yaptırmamak için direnmek” iddiasıyla açılan davada beraat etmemiş olması dolayısıyla hakkında fezleke hazırlandı. ...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanarak Meclis’e gönderildi. Fezleke, 31 Mayıs tarihinde Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu'na getirildi. 

Erkan Baş'ın hakkında fezleke hazırlanmasının nedeni ise 26 Eylül 2016 tarihinde Kadıköy'de "Laikliği Kazanacağız"bildirisi dağıtırken darp edilerek gözaltına alınması ve sonrasında hakkında “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız olarak katılmak” ve “görevi yaptırmamak için direnmek” iddiasıyla açılan davada beraat etmemiş olması.

Erkan Baş, sosyal medya hesabından hakkında düzenlenen fezleke ile ilgili olarak "Laikliğe bağlı kalacağız diye yemin ettik; şimdi de Laikliği Kazanacağız bildirisi dağıttık diye dokunulmazlığımızı düşürmeye çalışıyorlar " dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları