loading
close
SON DAKİKALAR

Laiklik bildirisi okudular, okullarından uzaklaştırıldılar

Laiklik bildirisi okudular, okullarından uzaklaştırıldılar
Tarih: 21.02.2017 - 13:01
Kategori: Gündem

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dersten önce amfide laiklik bildirisi okuyan öğrencilere bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verildi.

Birgün'ün aktardığı habere göre, İstanbul’da kahvehanede laiklik bildirisi okuyanların gözaltına alınması ve Reina Katliamı’nı protesto etmek amacıyla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dersten önce laiklik vurgulu bildiri okuyan üç öğrenciye bir yarıyıl uzaklaştırma cezası verildi.

Ders başlamadan önce amfiye gelen üç öğrenci, arkadaşlarına, “Artık yeter, artık buraya kadar! Okullarımızda, mahallelerimizde hiçbir IŞİD’çiye veya cihatçıya izin vermeyeceğiz. Gericiliğin karşında yükseltmemiz gereken bir bayrak vardır. Bu bayrak, ‘Laiklik’ bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir, kardeşlik demektir. Bizler herkesi mücadelenin bir neferi olmaya davet ediyoruz. Gericilerden ve başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz” ifadelerinin yer aldığı bildiriyi okudu.

Rektör suç duyurusunda bulundu

Bildiri okunmasından sonra açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Cüneyt Hoşcoşkun "Üniversite bir eğitim kurumudur, hiçbir hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” diyerek üniversite yönetimine ve Bornova Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak öğrencilerin cezalandırılmasını istedi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği tarafından yürütülen disiplin soruşturması sonucunda üç öğrenci, “Yükseköğretim Kurumu’na ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek”ten suçlandı ve bir yarım yıl uzaklaştırma cezası verildi.

CHP’li Özel’den öğrencilere destek

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, öğrencilerin cezalandırılmasına tepki göstererek, dayanışma amacıyla aynı bildiriyi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi amfisinde okuyacağını bildirdi. Özel, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Rektör, o bildiride onu rahatsız eden ne oldu, açıklamalı’ dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları