loading
close
SON DAKİKALAR

Lale Karabıyık’tan Bakan Tekin’in ‘Kız Okulları’ açıklamasına tepki: Böylesi bir görüşe kapı aralamak kabul edilemez

Lale Karabıyık’tan Bakan Tekin’in ‘Kız Okulları’ açıklamasına tepki: Böylesi bir görüşe kapı aralamak kabul edilemez
Tarih: 12.07.2023 - 10:54
Kategori: Eğitim

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi tartışmaya açacak şekilde kız okullarının açılması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Türkiye’de bazı dini cemaat ve tarikatların karma eğitimi hedef aldıkları ve kız çocuklarının okula gönderilmemesi yönünde çağrılar yaptıkları bir dönemde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı bir canlı yayında velilerin tercihine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı şeklindeki sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in karma eğitimi tartışmaya açacak şekilde kız okullarının açılması yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi ve Milli Eğitim Bakanı’nın böyle bir söz söylemesinin ‘kabul edilemez’ olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in “kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz” cümlesinin iki açıdan kabul edilemez olduğunu ifade eden Karabıyık, bunlardan birincisinin, zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul ediliyor olması olduğunu belirterek, “Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.

Karabıyık, Bakan Tekin’in açıklamasının ikinci sakıncasını ise şu şekilde açıkladı:

“Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları