loading
close
SON DAKİKALAR

Lansman Ne Demek?

Lansman Ne Demek?
Tarih: 17.01.2022 - 09:20
Kategori: Kültür & Sanat

Lansman Ne Demek? Lansman Neden Yapılır? Fransızcadan dilimize geçmiş olan lansman kelimesinin orijinal hali ''Lancement'' şeklinde yazılır.

Fransızcadan dilimize geçmiş olan lansman kelimesinin orijinal hali ''Lancement'' şeklinde yazılır. Kelimenin sözlük anlamı sunmak, servis etmek, tanıtmaktır. Bu tür tanıtımlar genellikle lüks otellerde, kalabalık bir davetli grubu ile yapılır. Amaç yeni çıkan bir ürünün ya da yeni açılan bir şirketin tanıtımını yapmaktır.

Lansman Ne Demek? 

Lansman hem reklam hem de halkla ilişkiler kapsamında yapılan tanıtım demektir. Bir firma yeni çıkardığı bir ürünü tanıtmak için otel ya da fuar alanlarında davetlileri ağırlar. Davetiler genellikle reklam ve pazarlama sektöründeki şirketlerin üst düzey yetkilileri olur. Bu anlamda lansmanın diğer tanıtım gecelerinden ayıran en önemli özellik, şirketler arasında gerçekleştirilen bir reklam çalışması olmasıdır.

Lansmanlarda doğrudan doğruya yeni açılan bir firma tanıtılabilir. Halkla ilişkiler kapsamında yapılan bu tanıtımlarda ürün değil marka ön plana çıkarılır.

Lansman Neden Yapılır? 

Lansman, marka bilinirliğini arttırmak ve ürün tanıtmak için yapılır.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları