loading
close
SON DAKİKALAR

Lavrov: Tavrımız Şam ve Kürtler arası diyalogla çözümden yana

Lavrov: Tavrımız Şam ve Kürtler arası diyalogla çözümden yana
Tarih: 09.10.2019 - 11:17
Kategori: Gündem

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Fırat Nehri’nin doğusunda planladığı operasyonla ilgili, Suriye'nin kuzeyindeki tüm sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği açıklaması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna yapmayı planladığı harekâtla ilgili olarak yaptığı açıklamada Rusya'nın tutumunun Şam ve bölgedeki Kürtler arasında diyalogla çözümden yana olduğunu açıkladı. 

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Lavrov dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüşmesinin ardından  Çavuşoğlu'nun Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyduğunu bir kez daha teyit ettiğini aktardı.

Lavrov, Rusya’nın Türkiye-Suriye sınırındaki sorunların çözümüne sevk etmek için Suriye’deki Kürtler ve Şam’la temas kurduğunu da bildirdi.

Lavrov, Rusya’nın Şam ve Kürtlere sorunların çözümü için diyalog çağrısı yaptığını ve diyaloğun başlaması için katkıda bulunacağını ifade etti. Lavrov, "Bizim tavrımız kesinlikle Suriye’nin bu bölgesindeki sorunların Şam ve buralarda yaşayan Kürtlerin temsilcileri arasında diyalog yoluyla çözülmesinden yana" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları