loading
close
SON DAKİKALAR

Le Monde'dan Erdoğan'a: Sevimli'nin suçu ne?

Le Monde'dan Erdoğan'a: Sevimli'nin suçu ne?
Tarih: 03.07.2012 - 12:28
Kategori: Sağlık, Yaşam

Fransız Le Monde gazetesi, Grup Yorum konserine katılan ve parasız eğitim pankartı açan Türk asıllı Fransız vatandaşı Sevil Sevimli’nin tutuklanmasına tepki gösterdi...

İSTANBUL - Fransa’da yayımlanan Le Monde gazetesi, Türk asıllı Fransız vatandaşı Sevil Sevimli’nin DHKP-C operasyonunda tutuklanmasını sayfalarına taşıdı.


Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Le Monde gazetesinde Cuma günü yer alan başyazıda, Sevil Sevimli’nin 1 Mayıs kutlamalarına katıldığı, Grup Yorum konserine gittiği, parasız eğitim pankartı astığı ve bir öğrenci derneğinin pikniklerine katıldığı için DHKP-C üyeliğiyle suçlandığı hatırlatıldı.


Başyazıda, tutuklamayla ilgili olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Sayın Erdoğan Sevimli’nin suçu ne?” seslenildi.


Yazıda “Fransız Büyükelçiliği yetkililerinin Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yargılanan Sevimli’yi ziyaretine izin verilmedi. Hatta Sevimli’nin avukatlarının dava dosyasına erişimi yok” ifadelerine yer verildi.


Yazıda “O aslında hakkındaki suçlamalarla orantısız bir muamelenin kurbanı olan, hukuk devletine yakışmayacak bir yargının tutukladığı bir öğrenci. Sevil Sevimli’nin acilen serbest bırakılması ve Fransa’ya dönüşüne izin verilmesi gerekiyor” denildi.


Yazıda, 2010’dan bu yana Türkiye’de 600’den fazla öğrencinin ve 70 gazetecinin tutuklu olduğu vurgulanarak “Ülkeyi bilenler, eski kötü alışkanlıkların dönüşünden endişe ediyor” görüşü dile getirildi.


Gazete, Fransa-Türkiye ilişkilerdeki bahar havasının Sevimli’nin tutukluluğu yüzünden kötüye gidebileceğine de dikkat çekti.



Lion şehrinde işçi olarak çalışan Türk anne-babanın çocuğu olan Sevimli, Erasmus programıyla Türkiye’ye gelmiş ve DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları