loading
close
SON DAKİKALAR

Lefter sergisi açıldı

Lefter sergisi açıldı
Tarih: 25.06.2012 - 17:07
Kategori: Kültür & Sanat

Türk Futbolu’nun Ordinaryüsü Lefter Küçükandonyadis sergisi Adalar Müzesi’nde açıldı...

Türk futbolunun efsane oyuncusu Milli Sporcu Lefter Küçükandonyadis anısına, Adalar Müzesi ve Adalar Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği sergi, 24 Haziran Pazar günü Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Sanat Merkezi Sergi Alanı’nda açıldı.

15 Ocak 2012 tarihinde Büyükada Aya Nikola Rum Ortodoks mezarlığında sonsuzluğa uğurladığımız Lefter için düzenlenen sergide, efsane futbolcunun yaşamından kesitler; dostlarının medya mensuplarının ve hayranlarının kendisi için yazıp söyledikleri; ailesi ve sporcu arkadaşları ile çok sevdiği adasında yaşadıkları ziyaretçilere sunuldu.

Açılış konuşmasını yapan Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu kültürel değerlerimizi yitirdiğimiz bu zamanda Lefter sergisinin açılmasının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Bu sergi Lefter’in anısına yapılmış bir sergi; ama onun anısının çok daha ötesinde bir gönderme bir güzelleme anlamını taşıyor. Çünkü bu sergi kaybolmakta olan insan yaşamının zenginliğine her geçen gün yitirmekte olduğumuz kültürel zenginliğimize dikkat çekmesi amacıyla 
yapılmış olan bir sergi” dedi.

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu yaptığı konuşmasında Adaların birçok sanatçı, yazar ve bilim insanın yetişmesinde ev sahipliği yaptığını belirterek bizlerinde bu değerle sahip çıkarak onların yaratmış olduğu değerleri gelecek kuşaklara taşımalıyız dedi. Başkan Farsakoğlu konuşmasını şöyle devam etti. “ insani değerlerimizi doğa güzelliklerimizi, kültürümüzü ve tarihimizi korumayı başaramazsak ve bunları ortadan kaldıran anlayışa dur diyemezsek geleceğimizi sağlam temellerle kuramayız. Bu yüzden hep birlikte bu değerlere sahip çıkmak ve korumak zorundayız” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticilerinden Talat Yılmaz ise, Lefter Küçükandonyadis’in sadece Fenerbahçe'nin değil tüm Türkiye'nin sevgisini kazanmış efsane bir isim olduğunu söyleyerek Onun adını bu şekilde yaşatmak hepimizi mutlu ediyor dedi.

Lefter'in eşi Stavrini Küçükandonyadis de, Fenerbahçeli yöneticilere, taraftara ve Lefter'in sevenlerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Sergiyle ilgili olarak açıklama yapan Lefter Küçükandonyadis’in torunları Özcan ve Özlem Katmer böyle bir serginin açılışından dolayı onur duyduklarını ifade ederek en ince ayrıntısına kadar fotoğraf ve yazılarıyla hazırlanmış bu sergi için emeği geçen herkese teşekkür ederiz dedi.

Sergi açılışına; Lefter'in eşi Stavrini Küçükandonyadis, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları Ali Yıldırım ve İsfendiyar Zülfikari, genel sekreter Talat Yılmaz, yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil, kulüp genel müdürü Serkan Acar, profesyonel futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya, sanatçı Ediz Hun, Lefter'in yakınları ve dostları ile çok sayıda taraftar katıldı.

Sergi bir yıl boyunca Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Sanat Merkezi Sergi Alanı’nda ziyaretçilere açık olacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları